Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας 1981-2011



Μμμμ, λέτε; Ένα άρθρο καταπέλτης (διάβασε αναλυτικά εδώ)  για το βίο και την πολιτεία πολιτικών και ψηφοφόρων τους την τελευταία 30ετία, τα δημοσιονομικά οικτρά αποτελέσματα των οποίων βιώνουμε σήμερα είτε τα «μαζί τα φάγαμε» κατά την Παγκάλειο ρήση είτε όχι – για την πλειοψηφία των πολιτών.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

3 κανόνες που πυροδοτούν τη μάθηση


Χρειάστηκε μια εμπειρία ζωής για να ταρακουνήσει τον δάσκαλο χημείας Ramsey Musallam, και όχι δέκα χρόνια "ψευδο-διδασκαλίας", ώστε να κατανοήσει τον πραγματικό ρόλο του εκπαιδευτικού: να καλλιεργήσει την περιέργεια. Σε μια χαλαρή και προσωπική ομιλία, ο Μουσάλαμ δίνει 3 κανόνες που πυροδοτούν τη φαντασία και τη μάθηση και κάνουν τους μαθητές να ενθουσιάζονται για το πώς λειτουργεί ο κόσμος.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Την πρώτη απόδειξη εξωγήινης ζωής υποστηρίζουν ότι βρήκαν επιστήμονες

Η εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τους ερευνητές αποδεικνύει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφ. Τα Νέα (εδώ) επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Sheffield, Αγγλία, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την απόδειξη ύπαρξης εξωγήινης ζωής στο Διάστημα!  Ο οργανισμός εντοπίστηκε στην στρατόσφαιρα από ένα επιστημονικό αερόστατο σε υψόμετρο 27 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης και την εικόνα του κατέγραψε ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο και αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, συνιστά απόδειξη ότι δεν μπορεί να προέρχονται από τον πλανήτη μας. Πρόκειται για μικρόβια που πιθανότατα προέρχονται από αλλού, υποστήριξαν οι επιστήμονες. «Οι περισσότεροι θα υπέθεταν ότι αυτά τα σωματίδια απλά θα είχαν παρασυρθεί στην στρατόσφαιρα από τη Γη, ωστόσο είναι γενικά αποδεκτό ότι ένας οργανισμός αυτού του μεγέθους είναι αδύνατο να φτάσει σε υψόμετρα 27 χιλιομέτρων. Η μόνη εξαίρεση είναι μια βίαιη έκρηξη ηφαιστείου, αλλά καμία τέτοια δεν καταγράφηκε κατά την τριετία των ερευνών μας», τόνισε ο καθηγητής Milton Wainwright , του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Sheffield. Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Γουέινραϊτ είχε στείλει στην στρατόσφαιρα της Γης ένα ερευνητικό αερόστατο κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης βροχής μετεωριτών. «Καθώς δεν υπάρχει άλλος μηχανισμός που να μπορεί να μεταφέρει τέτοια σωματίδια στην στρατόσφαιρα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτές η οντότητες προέρχονται από το Διάστημα. Το συμπέρασμά μας είναι ότι ζωή συνεχίζει να καταφθάνει στη Γη από το Διάστημα, ότι η ζωή δεν περιορίζεται σε αυτόν τον πλανήτη και κατά πάσα πιθανότητα δεν γεννήθηκε εδώ» προσέθεσε ενθουσιασμένος ο καθηγητής Γουέινραϊτ, ο οποίος επεσήμανε: «Αν η ζωή συνεχίζει να καταφθάνει από το Διάστημα τότε θα πρέπει να αλλάξουμε τις απόψεις μας για τη βιολογία και την εξέλιξη. Τα βιβλία θα πρέπει να ξαναγραφούν!». Το αερόστατο ήταν εφοδιασμένο με ειδικά μικροσκόπια που κατέγραφαν εικόνες μεταξύ 22 χλμ και 27 χλμ. από την επιφάνεια της Γης. Όταν προσγειώθηκε οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είχε καταγράψει ασυνήθιστες οντότητες στην στρατόσφαιρα, οι οποίες ήταν πολύ μεγάλες για να έχουν ταξιδέψει εκεί από τη Γη. Δες κι εδώ.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αυξάνουν οι πάγοι στο Β. Πόλο!

Από τη μια διαβάζω ότι "θα βουλιάξει η Ελλάδα" όταν λιώσουν οι πάγοι της Αρκτικής (δες εδώ) και από την άλλη ότι παρά τις προβλέψεις για πλήρες λιώσιμο των πάγων, η φετινή προ-φθινοπωρινή περίοδος ξεκινά με περισσότερη ποσότητα πάγου στο Βόρειο Πόλο. Το φετινό καλοκαίρι αποτέλεσε όπως φάνηκε ενισχυτικό παράγοντα για τις ποσότητες πάγου στην περιοχή μεταξύ των καναδέζικων νησιών και των βόρειων ακτών της Ρωσίας, αφού σε σχέση με το καλοκαίρι του 2012, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 60% !Και σύμφωνα μάλιστα και με αυτόπτες μάρτυρες, που επιχείρησαν να περάσουν με τα πλοιάριά τους από το βορειοδυτικό πέρασμα από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα βρήκαν σκούρα από τους πάγους και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους (περισσότερα εδώ).Με  άλλα λόγια ο πλανήτης ψύχεται (αυξάνεται και η παγοκάλυψη στην Ανταρκτική...) παρόλο που οι επιστήμονες προμήνυαν εξαφάνιση των πάγων από το Βόρειο Πόλο μέχρι ...το 2013!Διερωτώμαι, μη και κάποιοι "κινδυνολογούν" για να επιχορηγούνται τα εργαστήριά τους; Τα μοντέλα (τους) πρόβλεψης είναι λανθασμένα; "Παραμύθι" η κλιματική αλλαγή;Τι να πω;...

Related Posts with Thumbnails