Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Διαδήλωση στη Ν. Υόρκη κατά των τραπεζών

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της Νέας Υόρκης, αξιώνοντας από τις μεγάλες τράπεζες της Γουόλ Στριτ να λογοδοτήσουν για τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν, την ώρα που ο μέσος Αμερικανός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Την ίδια στιγμή, διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για τα πεπραγμένα της Goldman Sachs. Η διαδήλωση που έγινε στο επιχειρηματικό κέντρο της Νέας Υόρκης διοργανώθηκε από εργατικά συνδικάτα και οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό που έγραφαν συνθήματα, όπως «η Γουόλ Στριτ έδωσε επιταγές χωρίς αντίκρυσμα στην οικονομία» και «διεκδικήστε και πάλι την Αμερική- να λογοδοτήσουν οι τράπεζες». Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο του Μανχάταν (δες εδώ). Πότε θα δούμε τις αντίστοιχες διαδηλώσεις και στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα;
Δες εδώ "πώς μας τα παίρνουν οι τράπεζες" κι εδώ "πώς μας τα πήρε η Goldman Sachs".Και για τα τρέχοντα εδώ.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης και ΔΝΤ

Κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ, ενέργεια που αποτελεί προμήνυμα μεγάλων γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων εναντίον της χώρας μας, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης και επισημαίνει τους κινδύνους για τα εθνικά μας θέματα. Ολόκληρη η δήλωσή του εδώ.
Επιπρόσθετα, ρίξτε μια ματιά εδώ κι εδώ.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Stephen Hawking :«Ας αποφύγουμε τους εξωγήινους»

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά οι άνθρωποι, αντί να προσπαθούν να επικοινω-νήσουν μαζί τους, θα πρέπει με κάθε τρόπο να τους αποφύγουν, προειδοποίησε ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ (Stephen Hawking) μιλώντας επ΄ ευκαιρεία της έναρξης σχετικής σειράς στο Discovery Channel (δες εδώ). Δήλωσε ότι είναι «απόλυτα λογικό» να υποθέτουμε ότι κάπου στο Σύμπαν υπάρχει εξωγήινη ζωή: ίσως όχι στους πλανήτες, αλλά στο κέντρο των άστρων. «Για το μαθηματικό μου μυαλό, οι αριθμοί μόνοι τους καθιστούν απόλυτα λογική τη σκέψη για τους εξωγήινους. Η μεγάλη πρόκληση είναι να δούμε πώς μπορεί να μοιάζουν οι εξωγήινοι», επισήμανε και εξήγησε ότι το Σύμπαν έχει 100 δισεκατομ-μύρια γαλαξίες, ο κάθε ένας από τους οποίους έχει εκατοντάδες εκατομμύρια άστρα. Σε ένα τόσο μεγάλο Σύμπαν, είναι απίθανο η Γη να είναι ο μοναδικός πλανήτης στον οποίο δημιουργήθηκε ζωή. Ο Στίβεν Χόκινγκ είπε ακόμη πως η μορφή ζωής στην οποία αναφέρεται μπορεί να αποτελείται από απλά μικρόβια ή απλά ζώα- «μορφές ζωής που κυριάρχησαν στη Γη στο μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας της». Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι εξωγήινοι μπορεί να εισβάλουν στη Γη για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της: «Πρέπει να δούμε εμάς για να διαπιστώσουμε πως μπορεί να εξελιχθούν σε κάτι που δεν θα θέλαμε να συναντήσουμε. Φαντάζομαι ότι θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν σε μεγάλα αστρόπλοια, αφού πρώτα έχουν εξαντλήσει τις πηγές του πλανήτη τους. Τόσο εξελιγμένοι εξωγήινοι θα μπορούσαν να γίνουν νομάδες, με στόχο την κατάκτηση και τον εποικισμό όλων των πλανητών στους οποίους μπορούν να φτάσουν».Και εντέλει «αν κάποτε μας επισκέπτονταν, το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό που συνέβη με την αποβίβαση του Κολόμβου στην Αμερική, δεν ήταν ό,τι καλύτερο για τους αυτόχθονες Ινδιάνους».

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Επιτέλους! «Λεφτά υπάρχουν» …σας έφερα το ΔΝΤ



Κυβέρνηση με σχέδιο και πρωθυπουργός που λέει πάντα αλήθειες! Από τη συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο, στις 13 Ιανουαρίου 2010, για τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας, φευ, από το ΠΑΣΟΚ (…τρομάρα τους και τρομάρα μας).
Π. Σώκος («Ελευθεροτυπία»): Κύριε Πρόεδρε, διαβάζουμε συχνά στο διεθνή τύπο και ακούμε αρμόδιους κοινοτικούς οικονομικούς παράγοντες να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει η χώρα απ’ την Ευρωζώνη, το ακούσαμε προχθές. Ή να παρέμβει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, το αντικειμενικό μεγάλο πρόβλημα της χώρας που δημιουργεί αυτή την εντύπωση ή παίζεται στις πλάτες της οικονομίας μας ένα μεγάλο μέρος απ’ τα χρηματοοικονομικά παιχνίδια που παίζονται διεθνώς, για το οποίο μίλησαν χθες οι Υπουργοί της κυβέρνησής σας; Τι ακριβώς συμβαίνει; Εξετάζετε εσείς ως κυβέρνηση να προσφύγετε μόνοι σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς τη δικιά της πρωτοβουλία;

Γ. Α. Παπανδρέου: Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ, ούτε να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν το έχουμε ανάγκη (…).
Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ κι εδώ, αν σας ενδιαφέρει…
Έτσι, για να ξέρουμε τι μας λένε (ή τι μας "κάνουν"), μια και μετά 101 ημέρες έχουμε την πρωθυπουργική εξαγγελία (ολόκληρη εδώ) για "την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης", λέγε με ΔΝΤ.
Επιτέλους, τo 'πε ο ΓΑΠ και ξελάφρωσε...Εμείς, άραγε, πώς θα "ξελαφρώσουμε";


Δείτε και "Η Ελλάδα ως αποδιοπομπαίος τράγος".
25-4-2010
Παραδέχθηκε το λάθος του
25-4-2010 Ποιος είναι ο εκβιαστής
25-4-2010 Μύθοι και αλήθειες στην εποχή ΔΝΤ
25-4-2010 Η λιτότητα, το χρέος και το ΔΝΤ
25-4-2010 Aλ. Παπαδόπουλος: "Οι αντιλήψεις που κυριάρχησαν και δυνάστευσαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα μπορεί να είναι χρήσιμες για να διοικήσεις οικονομίες σαν της Βόρειας Κορέας, σίγουρα όμως είναι καταστροφικές για να διοικήσεις οικονομία της Ευρωζώνης"
25-4-2010 Το πολιτικό σύστημα δεν θ’ αντέξει το ΔΝΤ
25-4-2010 Το τέλος της ανοχής
27-4-2010 Τα λεφτά υπήρχαν!
30-4-2010 Οι κυβερνώντες ποτέ δεν μαθαίνουν

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

«Λεφτά υπάρχουν» #4



Από τη συνέντευξη τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ, στις 13 Σεπτεμβρίου 2009. Μην ξεχνιόμαστε, "λεφτά υπάρχουν" μέχρι και ...να δανείσουμε το ΔΝΤ! Ναι, ναι, μόλις 20 μέρες πριν γίνει - με την ψήφο του λαού - Πρωθυπουργός... Α ρε ΓΑΠ με τα ωραία σου! Δες κι εδώ, αλλά μη φοβηθείς, για μπλογκο-πρόταση πρόκειται ...Γιατί αν ήταν αλήθεια, άστα να πάνε - προς το δρόμο που χάραξε "Η περίπτωση της Αργεντινής", φευ, όταν ο πρόεδρος της χώρας έφευγε με ελικόπτερο από το προεδρικό μέγαρο, κάτι που προφητεύει και πολιτικός της ημετέρας ελάσσονος αντιπολίτευσης, λέγοντας: "Ο Παπανδρέου θα φύγει με ελικόπτερο από το Μέγαρο Μαξίμου".
20-4-2010
Δες Η μονωδία του μονόδρομου...

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Δώστε πίσω τα κλεμμένα

Δώστε πίσω τα "κλεμμένα" γλυπτά του Παρθενώνα.Ευφάνταστο σποτάκι, άξιο διάδοσης. Δείτε περισσότερα στο http://www.bringthemback.org/ για την e-κστρατεία που ξεκίνησε για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το μνημείο. Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η συλλογική προσπάθεια ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 για τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου αριθμού υπογραφών από πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο και η επίσημη παράδοση των στοιχείων της καμπάνιας στο ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και στους εκπροσώπους του Νέου Μουσείου Ακρόπολης καθώς και στην διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου.Απώτερος στόχος της καμπάνιας είναι να προβάλλει, ίσως, η ιδέα της συγκέντρωσης 1 000 000 επώνυμων υπογραφών και το αίτημα για συζήτηση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κίνητρο την άσκηση διεθνών και ουσιαστικών πιέσεων στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Οι τους νόμους νεμόμενοι...

Αντιγράφω από την στήλη του Στάθη "Ναυτίλος" στην εφ. Ελευθεροτυπία:«(...) Μείναμε οι Έλληνες, ύστερα από όλον αυτόν τον χαλασμό δηλώσεων κυρίως απ' τους ταγούς μας με τη ρετσινιά των ασώτων και των τεμπέληδων. Κι ας δουλεύουμε πιο πολύ απ' όλους στην Ένωση. Περίπου 450 000 από μάς, οι δημόσιοι υπάλληλοι οδηγήθηκαν, από καιρό συκοφαντημένοι (οι φιλότιμοι), από καιρό αιχμάλωτοι (οι εκμαυλισμένοι και τα κομματικά τσατσόνια), ως πρόβατα επί σφαγήν εν είδει αποδιοπομπαίων τράγων.Συνειδητο-ποιήσαμε ότι εδώ στην Ελλάδα μετέχουμε σε έναν καρκατσουλιό καπιταλισμό, όπου η χαμηλή διαφθορά φταίει για το ριζικό μας κι ουδόλως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών φερ' ειπείν, ή η διαπλοκή ή οι νταβατζήδες. Αντιθέτως διαπιστώσαμε ότι οι Γερμανοί, για παράδειγμα, απολαμβάνουν έναν καθώς πρέπει καπιταλισμό όπου η υψηλή διαφθορά της Ζήμενς, της Νταίμλερ, της Μπούντεσμπανκ, είναι κάτι σαν τη φυσική (νέα) τάξη πραγμάτων, που εμείς ποτέ δεν θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε! Ταυτοχρόνως παραδεχθήκαμε ότι είναι φυσιολογικό οι λύσεις που μας επιβάλλονται για το πρόβλημά μας (απ' αυτούς που μας το δημιούργησαν) μπορεί να 'ναι καταστροφικές (λόγου χάριν να 'χουμε ήδη πληθωρισμό σε περιβάλλον ύφεσης), αλλά άλλες λύσεις δεν υπάρχουν - το λέει και ο κυρ Παμπούκης. Πράγματι, στην εποχή μας η εκάστοτε κυβέρνηση εκλέγεται απ' τον λαό για να εκφράζει την άρχουσα τάξη. Να οδηγηθεί συνεπώς η άρχουσα τάξη στο σφαγείο ή έστω στο ταμείο; θα 'ταν ανήκουστο! Αντιθέτως! είναι πολύ λογικό να οδηγηθούν 2 500 000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα κι άλλοι 1.500.000 μικρομεσαίοι στον αγρόν του κεραμέως. Είναι θέμα χρόνου (τάιμινγκ) η επόμενη μεγάλη σφαγή όσων ήδη σφάζονται απ' το φορολογικό, ενώ ταυτοχρόνως σφάζεται το ασφαλιστικό τους. Πλην όμως εξ όλων το χειρότερο είναι πώς όλον αυτόν τον καιρό εξοικειωθήκαμε με έναν Πρωθυπουργό ομιλούντα και λέγοντα προχειρότητες, ελαφρότητες, ψέματα - ουδέν πιο επικίνδυνο απ' αυτό (...)». Τι να πω εγώ; Ή μήπως να καταθέσω το μισθό μου "υπέρ πατρίδος" στον Πρόεδρο της Βουλής;
14-4-2010 Δες κι εδώ.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Άλμα του spread και το άλμα του "Maddo" πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου



Μετά το άλμα του spread πάνω από τις 450 μονάδες βάσης (= το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών bund, όπου χαμηλός ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει η Γερμανία, χαμηλό και το επιτόκιο και αντίστροφα για τη χώρα μας), το άλμα 85 μέτρων του τρομερού Robbie Maddison ή "Maddo" πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου. Ο 28χρονος Αυστραλός μοτοσυκλετιστής πήρε φόρα από την ειδικά κατασκευασμένη ράμπα απογείωσης, επιτάχυνε τη μοτοσυκλέτα του αγγίζοντας τα 125 χλμ. / ώρα και εκτοξεύθηκε πάνω από τα νερά της διώρυγας σε ύψος 95 μέτρων (δες κι εδώ). Για το "άλμα" του spread δες εδώ κι εδώ (και ιδιαίτερα τα σχόλια) και "νεώτερα" (9-4-2010) εδώ.
21-4-2010
Στις 504 μβ το spead

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ανακαλύφθηκε (συνετέθη) το στοιχείο 117

Το νέο χημικό στοιχείο 117 (ανώνυμο, επί του παρόντος γνωστό σαν ununseptium, το 117ο ) «ανακαλύφθηκε»/δημιουργήθηκε από ομάδα Ρώσων και Αμερικανών επιστημόνων, με το κύριο μέρος της έρευνας να έχει γίνει στον επιταχυντή του Joint Institute for Nuclear Research στην Dubna, Ρωσία και στα εργαστήρια Livermore Lab, ΗΠΑ, Oak Ridge National Laboratory, ΗΠΑ, Vanderbilt University, Tennessee, ΗΠΑ, University of Nevada, Las Vegas, ΗΠΑ και Research Institute of Atomic Reactors στο Dimitrovgrad, Ρωσία. Δημιουργήθηκαν έξι άτομα του στοιχείου 117, που προέκυψαν από τη σύγκρουση ιόντων ασβεστίου (Ca-48) και μπερκέλιου (Bk-249) στον επιταχυντή της Dubna. Το νέο υπερβαρύ στοιχείο (super-heavy element) είναι ασταθές με χρόνο ημιζωής 78 milliseconds και γεφυρώνει στον Περιοδικό Πίνακα το "χάσμα"μεταξύ των ήδη ανακαλυφθέντων στοιχείων 116 και 118 . Περισσότερα εδώ , εδώ κι εδώ .
Related Posts with Thumbnails