Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πανευρωπαϊκή επιτυχία Ελλήνων καθηγητών φυσικής!

Βραβείο και διακρίσεις για τους Έλληνες καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science on Stage – Europe), που έγινε στη Κοπεγχάγη, Δανία, στις 16-19 Απριλίου 2011.Στο φεστιβάλ, που φέτος είχε θέμα «Αιχμαλωτίζοντας την καρδιά και το νου μέσω της διδασκαλίας των φυσικών επιστημών», συμμετείχαν 350 εκπαιδευτικοί από 28 ευρωπαϊκές χώρες.
-Η εργασία «Από το ουράνιο τόξο στη χημεία των χρωμάτων», του Ηλία Καλογήρου (φωτο), κέρδισε το ένα από τα 3 βραβεία, που είναι συμμετοχή στο CERN teachers school.
Επίσης, οι εργασίες:
-«Σχεδιάζοντας ένα ταξίδι στον Άρη», του Θ. Πιερράτου, προσκλήθηκε από την ESA για να παρουσιαστεί στο Θερινό σχολείο 2011 για εκπαιδευτικούς που διοργανώνεται από την ESA στο Noordwijk (Ολλανδία).
- «Από το ουράνιο τόξο στη χημεία των χρωμάτων», του Ηλ. Καλογήρου, προσκλήθηκε να παρουσιαστεί στους εκπαιδευτικούς της Ιρλανδίας και της Ισπανίας.
- «Κοιτάζοντας τον κόσμο μέσα από ένα CD – Φασματοσκοπία για μικρούς και μεγάλους, ειδικούς και μη», του Π. Μπαζάνου, προσκλήθηκε να παρουσιαστεί στους εκπαιδευτικούς της Ιρλανδίας.
- «Μια «βιωματική πτήση» στον κόσμο των αερίων μακροσκοπική και μικροσκοπική (ομάδα πειραμάτων και κατασκευών)», των Ι. Γάτσιου και Α. Πάτση, προσκλήθηκε να παρουσιαστεί στους εκπαιδευτικούς του Βελγίου.
Υπόψη ότι έως σήμερα η Ελλάδα έχει βραβευτεί στις πέντε από τις έξι διοργανώσεις του προγράμματος (εδώ)!
Την 11μελή ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι: Α. Αρχοντούλης, φυσικός, υπεύθ. του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) του νομού Σάμου, Ι. Γάτσιος, φυσικός, υπεύθ. ΕΚΦΕ Νέας Σμύρνης, Ηλ. Καλογήρου, φυσικός, υπεύθ. ΕΚΦΕ του νομού Ηλείας, Διον. Καρούνιας, φυσικός, 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας, π. υπευθ. ΕΚΦΕ του νομού Μεσσηνίας, Π. Μπαζάνος, χημικός, ΓΕΛ Φιλιατρών, Α. Νέζης, φυσικός, 1ο ΓΕΛ Σαλαμίνας, Γ. Πανταζής, φυσικός, Μουσικό Σχολείο Λαμίας, Α. Πάτσης, φυσικός, 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας, συνεργάτης ΕΚΦΕ Νέας Σμύρνης, Θ. Πιερράτος, φυσικός, 2ο ΓΕΛ Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, Σερ. Σπανός, φυσικός, υπεύθ. ΕΚΦΕ του νομού Μαγνησίας και Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, φυσικός, υπεύθ. ΕΚΦΕ Αιγάλεω, συντονίστρια της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη».Το φεστιβάλ ήταν η κεντρική εκδήλωση όλου του προγράμματος, που διήρκεσε από τον Μάρτιο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2011 (δες κι εδώ). Το πρόγραμμα Science on Stage – Europe αποτελεί συνέχεια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Physics on Stage και Science on Stage και υποστηρίζεται εκπαιδευτικά από το EIROForum1, την συνομοσπονδία των διακρατικών ευρωπαϊκών ερευνητικών κέντρων: Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Φυσικής Σωματιδίων (CERN), Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανάπτυξης της Σύντηξης (EFDA), Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (EMBL), Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο (ESO), Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ακτινοβολίας Σύγχροτρον (ESRF), Ινστιτούτο Laue-Langevin (ILL). Το πρόγραμμα έχει στόχο την αντιμετώπιση του επιστημονικού αλφαβητισμού και την προσέλκυση των νέων στις φυσικές επιστήμες. Περισσότερα εδώ.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

θερμά συγχαρητήρια στους εξαίρετους συναδέλφους.

N. είπε...

Και να ήταν μόνο αυτοί...

Mary Nastakou είπε...

Πολλά συγχαρητήρια σε διακριθέντες και μη για τη προσπάθειά τους

Related Posts with Thumbnails