Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Τι είχες Γιάννη ή περί νέου τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ …

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο το υπό διαμόρφωση πόρισμα της «Επιτροπής Βερέμη» για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο προβλέπει:
- Την αποσύνδεση του λυκείου από το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.

-Ολοι οι απόφοιτοι λυκείου, εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν στην επόμενη βαθμίδα, θα εισάγονται χωρίς περιορισμούς σε μεταλυκειακό-προπαρασκευαστικό έτος.
-Το μεταλυκειακό έτος θα χωρίζεται σε τέσσερις κατευθύνσεις, θετικών επιστημών (Ιατρικές, Φυσικομαθηματικές κλπ.), εφαρμοσμένων επιστημών (Πολυτεχνεία), οικονομικών και ανθρωπιστικών επιστημών (Νομικές, Φιλολογίες κλπ.).
- Κάθε απόφοιτος λυκείου θα μπορεί να επιλέγει μία από τις τέσσερις κατευθύνσεις και να είναι υποψήφιος μόνο για τις σχολές που θα ανήκουν σε αυτή.
-Σε κάθε κατεύθυνση θα διδάσκονται τέσσερα μαθήματα, στα οποία θα εξετάζονται οι υποψήφιοι στο τέλος του μεταλυκειακού έτους.
-Τις εξετάσεις θα διενεργεί εθνικός εξεταστικός οργανισμός που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του ΥΠΕΠΘ.
-Ο αριθμός των θέσεων εισακτέων εκ των πραγμάτων θα παραμείνει κλειστός.
Πάλι τα της Εκπαίδευσης τα ξεκινάμε από τα …κεραμίδια (= εξετάσεις εισαγωγής, κρατικά ή ιδιωτικά φροντιστήρια…) και κανείς δε βλέπει ότι το κτίσμα (= ελληνικό δευτεροβάθμιο σχολείο) καταρρέει…Γι΄ αυτό θα συζητήσουν οι ποικιλώνυμοι μη-εμπλεκόμενοι πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, ΟΛΜΕσυνδικαλιστές, άπραγοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, εγώ κι εσείς (αν μας…ρωτήσουν) προσεχώς, επί των ερειπίων…

Πηγή:
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=66862

1 σχόλιο:

Miltos είπε...

Ράβε ξήλωνε δουλειά να μην σου λείπει.
Τ΄είχες Γιάννη, τ΄είχα πάντα
και τα πρόβατα σαράντα.
Τα σαράντα προβ (λάθος) οι σαράντα υποψήφιοι ν'αναι καλά....

Related Posts with Thumbnails