Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Προεδρικό Διάταγμα μέσω …προκήρυξης!

Τώρα πλάκα μας κάνεις ή τα λεφτά του ΕΣΠΑ δεν μπορούν να πάνε με άλλον τρόπο; Μόνο που η προκήρυξη από το υπουργείο Παιδείας για την επιλογή αναδόχου εταιρίας, η οποία θα αναλάβει «την κατάρτιση Σχεδίου Δράσης για το σύστημα επιλογής του εκπαιδευτικού δυναμικού και των στελεχών της Εκπαίδευσης» (δες εδώ) μάλλον βγάζει μάτι. Και η ΟΛΜΕ το κατάλαβε και μεθεόρτια διαμαρτύρεται (δες εδώ).Αυτό πάντως που μου έκανε εντύπωση και αναδημοσιεύω είναι η δηκτική ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Βόνιτσας (δες εδώ) που μέσες-άκρες λέει: «O Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Βόνιτσας αναγνωρίζοντας τα ενδημικά άτοπα που κυριαρχούν και διαμορφώνουν τις εξελίξεις στη χώρα μας και συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί ως εξακτινομένος φορέας –άμεσα ή έμμεσα – του νέου Υπουργείου Παιδείας της νέας Υπουργού, αποφάσισε να συμμετάσχει ως εταιρεία «λαϊκής βάσης» στο διαγωνισμό για την εκτέλεση έργου με τίτλο «Σχέδιο Δράσης για τη βελτίωση του συστήματος επιλογής του εκπαιδευτικού δυναμικού και των στελεχών εκπαίδευσης (…) Διαγωνισμός ο οποίος αναφέρεται στην υποβολή προτάσεων από ιδιώτες ή εταιρείες κι αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και συνάδει όπως είναι φανερό, με το Δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Με τη συμμετοχή μας στηρίζουμε την Πρωτοπόρο και Καινοτόμο Υπουργό μας –δυστυχώς για αυτήν την Αμερική πρόλαβε και την ανακάλυψε άλλος-στο εγχείρημα της ανάθεσης σε ιδιώτες της νομοπαρασκευαστικής λειτουργίας του κράτους. Εάν επιλεχθεί η πρόταση μας , αρνούμαστε κατηγορηματικά την είσπραξη της αμοιβής των 96 000 ευρώ ,την οποία όμως θα τη διαθέσουμε ως εξής:
Α. Το ποσό των 50 000 ευρώ για την αναβάθμιση του λογισμικού του Υπουργείου, αφού με τόσες διαβουλεύσεις, μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας.
Β. Το ποσό των 46 000 θα διατεθεί για την ψυχανάλυση-ψυχοθεραπεία των επιτελών του νέου Υπουργείου Παιδείας, γιατί σύμφωνα με την επιστήμη της Ψυχολογίας για να επιλύσεις τα προβλήματα των άλλων, πρέπει πρώτα να τακτοποιήσεις τα δικά σου.
Στηρίζοντας μάλιστα δημοκρατικές διαδικασίες όπως αυτή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δημοσιοποιούμε μέρος των προτάσεων μας (…)» Γουστάρω e-government και δημόσια διαβούλευση! Και για το πώς το Υπουργείο αιτιολογεί αυτή την απόφασή του, διάβασε εδώ την απάντησή του σε σχετικό (άλλο) σχόλιο.


12-2-2010 Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails