Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Πρωτομαγιά με ΔΝΤ

Τα μέτρα-σοκ που ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 2 Μαΐου, ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν:
- Καταργείται ο 13ος και ο 14ος μισθός στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι έχοντες μεικτές αποδοχές άνω των 3000 ευρώ, δεν θα παίρνουν καθόλου δώρα και επιδόματα. Όσοι κινούνται κάτω από αυτό το όριο, θα εισπράττουν 250 ευρώ το Πάσχα, 250 ευρώ ως επίδομα αδείας και 500 ευρώ τα Χριστούγεννα.
- Μειώνονται κατά 8% επιπλέον τα επιδόματα στον στενό δημόσιο τομέα. Για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπου δεν υπάρχουν επιδόματα, θα περικοπούν οι μισθοί κατά 3% επιπλέον.
- Καταργείται η 13η και η 14η σύνταξη για όλα τα ταμεία. Οι έχοντες (σε επίπεδο μεικτών) σύνταξη που δεν ξεπερνούν τις 2500 ευρώ θα εισπράττουν 200 ευρώ το Πάσχα, 200 ευρώ το καλοκαίρι και 400 ευρώ τα Χριστούγεννα.
- Παγώνουν οι μισθοί και οι συντάξεις για όλη τη διάρκεια του προγράμματος στήριξης δηλαδή για τα επόμενα 3 χρόνια.
"Περισσότερα μέτρα" (και σχόλια αναγνωστών)
εδώ - αν και "λεφτά υπάρχουν" όσο ...και αξιοπιστία (δες εδώ)!
Και για την "αξιοπιστία" των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ σχετικά με την "κρίση", ρίξτε μια ματιά
εδώ.

4 σχόλια:

N. είπε...

Από το troktiko :"Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το ονόμασαν πακέτο διάσωσης! 330δις χρέος συν 110 δις ακόμα μας κάνουν 440δις που μπορεί να γίνουν και 450 ή και 500 δις. Πακέτο υποδούλωσης για πολλά χρόνια ονομάζεται. Καταλάβετέ το. Για εσχάτη προδοσία θα εκτελεστούν στο Σύνταγμα όλοι τους!"
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_6595.html

N. είπε...

"Είμαι άνεργος 50 ετών. Πατέρας ενός 22χρονού φοιτητή ο οποίος παλεύει πηγαινοερχόμενος με το λεωφορείο Χανιά- Ηράκλειο να τελειώσει την σχολή του, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης, που έχω έλθει λόγω της βύθησης της οικοδομής. Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό να βρώ έναν τρόπο να φύγω στο εξωτερικό. Σιχάθηκα τους πάντες με τα ψέμματα τις υποκρισίες και τις λαμογιές. Είμαι περήφανος που γεννήθηκα Έλληνας και αηδιασμένος που όλοι αυτοί οι κοπρίτες πολιτικοί μÎ! �ς οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Είμαι δυνατός αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα αλλά όχι σε αυτή τη χώρα. Επειδή δεν γνωρίζω που πρέπει να απευθυνθώ εάν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να με βοηθήσει,ας το κάνει."
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_6475.html

Miltos είπε...

πρωτομαγιά 2010 = πρωτοχρονιά με ΔΝΤ.
Θάρθει και η στιγμή αποπληρωμής του δανείου (γιατί δεν είναι δωρεά) αν δεν ξεπληρωθεί υπάρχουν (λένε) υποθήκες στην κινητή και ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.

N. είπε...

ΜιλτοΣ, καλό -φευ-το πρωτοχρονιά με (μπρρρ) ΔΝΤ...

Related Posts with Thumbnails