Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Επετειακά #2 Καραϊσκάκης-Θοδωρής


«O Ιμπραΐμης μου επαράγγειλε μια φορά διατί δεν στέκω να πολεμήσωμεν (κατά μέτωπον). Εγώ του αποκρίθηκα, ας πάρη πεντακόσιους, χίλιους, και παίρνω και εγώ άλλους τόσους, και τότε πολεμούμε, ή αν θέλη ας έλθη και να μονομαχήσωμεν οι δύο. Αυτός δεν με αποκρίθηκε εις κανένα. Και αν ήθελε το δεχθή το έκαμνα με όλην την καρδιάν, διότι έλεγα αν χανόμουν, ας πήγαινα, αν τον χαλούσα, εγλύτωνα το έθνος μουΘ. Κολοκοτρώνης, Απομνημονεύματα (συγγραφή Γ. Τερτσέτη, καθ΄ υπαγόρευση Θ. Κολοκοτρώνη, εκδ. 1851).
Δες και Τα ταμπούρια του Κολοκοτρώνη, Βρίζοντας και πολεμώντας-Γ. Καραϊσκάκης, Στο χωράφι μου έπεσε ο Παπαφλέσσας,
«Οδυσσεύς Ανδρούτσος: Δολοφονημένος απ’ τα πάθη, απ’ το κράτος, από τον συναγωνιστή του στην Ακρόπολη των Αθηνών. Προδομένος και στραγγαλισμένος. Λίγη συγνώμη θα εχάριζε πάλι στην Ελλάδα τον χορευτή της Γραβιάς», Αγαπητού Αγαπητού (1887), Οι ένδοξοι Έλληνες του 1821 Δ. Αινιάν (1834), Ο Καραϊσκάκης

2 σχόλια:

Aris είπε...

Φτιάξτε το επιτέλους το βιντεάκι που είναι πολύ ωραίο αλλά κολλάει και ποτέ δεν κατεβαίνει όλο. Κι ακόμη πείτε μου πως μπορώ να το κατεβάσω μια και μ' αρέσει πολύ. Ευχαριστώ.
ariseagull@gmail.com

N. είπε...

@Aris, το βιντεάκι μάλλον είναι ΟΚ.Βιντεάκια από το YouTube μπορείς να κατεββάσεις εύκολα με το aTube Cacher (είναι free downloader).

Related Posts with Thumbnails