Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Δια της (αστυνομικής) βίας η των 155 υπερψήφιση





Του «μεσοπρόθεσμου» υπερψήφιση, δια βίας, γκλομπ και δακρυγόνων…αστυνομικής βούλησης, 154+1 α-βούλων (δες εδώ, εδώ) ... «Κουκουλοφόροι» μπαχαλάκηδες αμφιβόλου προέλευσης υπό …αστυνομική προστασία(!) και υποδηματοποιού ΓΑΠυπουργού προστάτη(;) του πολίτη ψελλίσματα περί ΕΛ.ΑΣ (δες εδώ, εδώ, εδώ)…Εν τω μεταξύ παρέμβαση του εισαγγελέα για τα χημικά (εδώ) και οι "αγανακτισμένοι" ξανά  απόψε στο Σύνταγμα (εδώ).

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

"Μας πνίξανε τα χρέη"...



...άντε μια ψήφος είναι αυτή, και καλό φούντο! Πλάκα-πλάκα. A, ο πρωθυπουργός δεν παρέστη στην τελετή έναρξης των Spesial Olympics Αθήνα 2011(εδώ), αν κι ήταν προγραμματισμένο να απευθύνει χαιρετισμό,  επειδή- δικαιολογία- είχε φόρτο εργασίας (μέρες που είναι...) ή/και επειδή φοβόταν τα ουουυυυ;  (δες κι εδώ, εδώ)

Περί "χρέους", αρπακτικών και κυβερνώντων...



Ενδεικτικό βίντεο για την απάτη "χρήμα τραπέζης" και τα παιγνίδια με υπαρκτά ή ανύπαρκτα "χρέη" και την συνακόλουθη οικονομική τρομοκρατία...
Δες επίσης:

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

"Αγανακτισμένοι" Σπαρτιάτες στο Σύνταγμα


Σπαρτιάτες στο Σύνταγμα 2 by News247
Περισσότερα από 240 χιλιόμετρα περπάτησαν δεκάδες Σπαρτιάτες για να δείξουν την «αγανάκτησή τους» έξω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μνημονίου και της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Οι Σπαρτιάτες ξεκίνησαν από τη Σπάρτη την Κυριακή 19 του μηνός και έφθασαν στο Σύνταγμα τρεις μέρες μετά, αργά το απόγευμα της Τετάρτης (δες κι εδώ).Μεταξύ των 30 Σπαρτιατών, κάπου και ο φίλος Γιάννης Σ.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η "Κάτω Βουλή" και το τέλος της "Μεταπολίτευσης"...

                                            του Στάθη
Γράφαμε σε προηγούμενο post ότι "Οι πλατείες τον ξαπόστειλαν σπίτι του..." και, μεταξύ των άλλων, διαβάζω σήμερα στην εφ. Καθημερινή ότι: "Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η Ελληνική Δημοκρατία απέκτησε μια άτυπη «Κάτω Βουλή» των δρόμων και των πλατειών, η οποία δεν ξέρει ακόμη τι θέλει, ξέρει όμως πολύ καλά τι δεν θέλει: Δεν θέλει τα Μνημόνια Ι και ΙΙ, την κοινωνική καταστροφή και το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Μια «Κάτω Βουλή», η οποία δεν μπορεί να επιβάλει πολιτική κατεύθυνση, τείνει όμως να ασκεί ντε φάκτο «βέτο» επί θεμελιωδών κυβερνητικών αποφάσεων"(...) και "Για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που διαθέτει τη δεδηλωμένη αισθάνεται αδύναμος να κυβερνήσει και προσφέρεται να παραιτηθεί υπό την πίεση του «δρόμου»(...) και "Αποτελεί επίτευγμα του κ. Γ. Παπανδρέου ότι κατάφερε να ενώσει εναντίον της κυβέρνησής του σχεδόν τους πάντες: αριστερούς και δεξιούς, μισθωτούς και επαγγελματίες, συνδικαλισμένους του δημοσίου τομέα και ανασφαλείς εργαζομένους του ιδιωτικού, ή ακόμη και το… ΠΑΜΕ με τους «Αγανακτισμένους»" - πράγματι επίτευγμα!Και αναφερόμενος ο ερθρογράφος στο τέλος της, της λεγόμενης, μεταπολίτευσης σημειώνει: "Η σημερινή κρίση εκφράζει ακριβώς τη διάρρηξη του μεταπολιτευτικού «κοινωνικού συμβολαίου», που είχε τη σφραγίδα του Κ. Καραμανλή, ανανεώθηκε από τον Α. Παπανδρέου και έδωσε για πρώτη φορά πολιτική σταθερότητα στην Ελληνική Δημοκρατία. Σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος, το νεοελληνικό κοινωνικό συμβόλαιο προέβλεπε άνοδο του βιοτικού, ή μάλλον του καταναλωτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων, χωρίς αναδιανομή εις βάρος των εχόντων. Για να επιτευχθεί αυτός ο μαγικός τετραγωνισμός του κύκλου επιστρατεύθηκαν ως από μηχανής θεοί οι κοινοτικές επιδοτήσεις, η εύκολη πίστωση, ο εξωτερικός δανεισμός και, πιο πρόσφατα, οι χρηματιστηριακές φούσκες. Ενα «θαύμα», που είχε βέβαια ημερομηνία λήξης, την οποία, ωστόσο, κάθε κυβέρνηση κατάφερνε κουτσά- στραβά να μετατοπίζει πέρα από τον βιολογικό ορίζοντα της τετραετίας της."(...) Αν και, καταλήγει ο αρθρογράφος, τα λόγια του Αντόνιο Γκράμσι ακούγονται επίκαιρα: «Ο παλιός κόσμος πεθαίνει, ο καινούργιος δεν έχει ακόμη γεννηθεί. Ζούμε στην εποχή των τεράτων»…Δες και Πύρρειος νίκη μετά το αυτογκόλ (!), To ΠΑΣΟΚ παλεύει με τον εαυτό του . Επίσης, Β. Μαρκεζίνης : Δέκα σκέψεις για να μην πεθάνουμε

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Οι πλατείες τον ξαπόστειλαν στο σπίτι του...



...μαζί με όλόκληρο το Κοινοβούλιο, αλλά αυτός (-οί), εκεί! Το γράφουν και οι σχολιαστές στα σημερινά φύλλα (δες εδώ, εδώ, εδώ)...Του τόπε και η Βασούλα κι άλλοι βουλευτές του...Αλλά, "η Γαλλία έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα (!) του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που άρχισε η Ελλάδα, δήλωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών" και από κοντά και ο Λευκός Οίκος- απ΄ό,τι φαίνεται κι αυτοί άλλα κατάλαβαν...(δες εδώ, εδώ)
16-6-2011 Κυβέρνηση της πλάκας...και μεθαύριο ο ανασχηματισμός
16-6-2011 "Happy birthday Γιωργάκη" από τους "Αγανακτησμένους" 
16-6-2011 Προτροπές Προέδρου ΕΕ... 
16-6-2011 Γιώργο, άντε γειά!
16-6-2011 Προβοκάτορες και άλλοι μύθοι... 
17-6-2011 Έλλειμμα ηγεσίας 
17-6-2011 Μέρκελ: "Στηρίζω τον Έλληνα πρωθυπουργό"
17-6-2011 "O συνεταίρος του Ομπάμα στην Αθήνα" 
18-6-2011 Χώρεσε "το όλον ΠΑΣΟΚ"

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Της πλατείας...Της ιστορίας (μας)...


Αναδημοσιεύω από "Τον τύπο των ήλων" της εφ. Ελευθεροτυπία: "Το βράδυ της Κυριακής, η πόλη έμοιαζε να 'χει ξεχάσει τον εαυτό της. Της συμβαίνει συχνά τώρα τελευταία. Λίγος κόσμος στους δρόμους, λίγα αυτοκίνητα, μουτρωμένες βιτρίνες και χαμηλοί σφυγμοί. Το ευφρόσυνο χάος -αγκάθι και ευλογία μαζί- είναι οριστικά παρελθόν... Αλλά το βράδυ της Κυριακής έδειχνε την πόλη πιο άδεια από ποτέ. Συνοφρυωμένη, αμίλητη, κουρασμένη, σκεπτική... Τις καταθλιπτικές σκέψεις ισοφάρισε -καλά: κάπως τις υπονόμευσε- η διαπίστωση ότι ο κόσμος είχε φύγει για το διήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μια σκέψη-σαΐτα μπήκε εμβόλιμη, επιχειρώντας να ανατρέψει το στέρεο οικοδόμημα που έχουν υψώσει τα δεδομένα της κρίσης: «Πώς έφυγε όλος αυτός ο κόσμος; Με τι λεφτά;»... Σα να ρωτούσε χαιρέκακα η «Μπιλντ», συνηθισμένη στις κίτρινες ευκολίες. Τέλος πάντων, κόσμος υπήρχε στο Σύνταγμα. Πολύς για Κυριακή και διήμερο αργίας. Από το έρημο Κολωνάκι, όπου μπορούσες άνετα να παρκάρεις φορτηγό, μέχρι την πλατεία, ένα τσιγάρο δρόμος. Και αλλαγή πλάνου. Από τη σκοτεινιά της μιας πλατείας, που έμοιαζε σαν παρατημένο σκηνικό σε αμοντάριστη ταινία -με ελάχιστους θαμώνες στα καφενεία και τις οθόνες να δείχνουν ανόρεχτες το γκραν πρι του Καναδά-, στην αλεγρία, το σφρίγος και το φως της άλλης... Στο ύψος των μαραμένων ανθοπωλείων δεκάδες αστυνομικοί σε παράταξη, κλούβες, ΜΑΤ και εγρήγορση, για κάθε ενδεχόμενο. Ο φόβος φυλάει τα έρημα... Μπροστά τους, παθιασμένο πλήθος. Βλέμματα που πυροβολούσαν τη Βουλή, συνθήματα, ταμπούρλα, οργή και χιούμορ. Τα πρόσωπα των αστυνομικών έμοιαζαν με το κτήριο της Βουλής. Ακίνητα, μαρμαρωμένα, αμέτοχα. «Σαν τα περίπτερα στην κίνηση»... Ο κόσμος φλυαρούσε, σώπαινε, έπαιρνε φωτιά με τα συνθήματα, γελούσε, κουβέντιαζε και παρέμενε στο «πόστο» του. Ενα μικρό θαύμα: το ασύντακτο, ακαθοδήγητο, ετερόκλητο πλήθος έμοιαζε ξαφνικά σαν πειθαρχημένη ορχήστρα... Το ίδιο και λίγο παρακάτω, στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από τον Αγνωστο, όπου κυμάτιζαν ελληνικές σημαίες στα χέρια μιας παρέας ευφάνταστων πιτσιρικάδων. Μούντζες και λοιδορίες, ηχηρά γέλια και σκληρά συνθήματα. Ο,τι πρέπει για να ανατριχιάζουν κάποιοι αναλυτές, που δεν αντέχουν την... «εθνικο-λαϊκιστική» πτυχή του Συντάγματος. Ετσι ονομάζουν οι εστέτ όσα δεν καταλαβαίνουν ή τους βολεύει να παραβλέπουν. Πάντως, μια παρέα σιωπηλών γυναικών, γύρω στα πενήντα όλες τους, μπήκαν στο σύνθημα των πιτσιρικάδων με την οικειότητα που νιώθει κανείς όταν μιλούν τη γλώσσα του... Στο κάτω μέρος, δεν είχε βοριά. Συνέλευση, «στρατηγεία», σχοινοτενείς αναλύσεις σε κάποιες ευδιάκριτες «φωλιές» παρατηρητών, κιθάρες, σκηνές, προβληματισμός, αυτοοργάνωση. Δύο κόσμοι στο Σύνταγμα; Οχι βέβαια. Οι διαφορές -βαθιές, ενδεχομένως, από ομάδα σε ομάδα- συναντώνται στο Δέλτα του Συντάγματος. Θυμωμένα ποτάμια οργής και Αγανάκτησης που εκβάλλουν στην ίδια θάλασσα..." Και ως επιμύθιο:
- Πόσες φορές έχεις πάει στην Ακρόπολη;
«Ισαμε 50 φορές».
- Πόσες είπες;
«Πενήντα! Και δεν έχω βαρεθεί ποτέ».
Είπε ο Μάικλ Μπατίστ, Αμερικανός παίκτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, από τη συνέντευξή του στην εφ. Το Βήμα

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Σλαυο-Σκοπιανών ομολογία...



Σκοπιανών ακαδημαϊκών ομολογία -γνωστά πράματα..-προς γνώση των εγχώριων "αριστερο-προοδευτικών-ψευτοδιεθνιστών" FΥRAμάτων , των συνοδηπόρων τους και των λοιπών ένθεν και εκείθεν του Ατλαντικού ημετέρων "συμμάχων"! Δείτε και παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις εδώ κι εδώ.
Ευχαριστίες στο φίλο Γιάννο για το μέιλ.
Δες και Macedonia  The Ashmolean Museum's Testimony 2011

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

"Bio Station Alpha" οn Google Mars!



Άντε πάλι τα «πράσινα ανθρωπάκια»- μην πάει ο νους σας στις εγκλωβισμένες ψήφους του Μνημονίου, για τους Αρειανούς μιλάω! Από τη μια η NASA κηρύττει το διαστημικό όχημα Spirit… σε αφάνεια (δες εδώ), από την άλλη ο Καλιφορνέζος David Martines, ο αυτοαποκαλούμενος και αστροναύτης της καρέκλας(!) -armchair astronaut- ανακάλυψε, λέει, εξωγήινες εγκαταστάσεις στον Άρη! Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εικονικής περιήγησης Google Mars, εντόπισε σε μια περιοχή κάτι που θυμίζει κτιριακό συγκρότημα (δες εδώ). Και έφτιαξε ένα βίντεο που ανέβασε προ 10ημέρου περίπου στο youtube και …εγένετο πάταγος! Και όπως ο Martines δηλώνει :«Το ανακάλυψα τυχαία στο Google Mars. Το ονομάζω Βιο-Σταθμό Alpha επειδή υποθέτω ότι κάτι ζει ή έχει ζήσει στο παρελθόν εκεί. Μοιάζει με ένα μεγάλο κύλινδρο ή κάτι που αποτελείται από πολλές κυλινδρικές δομές (δες το στη φωτο). Υπολογίζω ότι έχει μήκος 250 μέτρα και πλάτος 50 μέτρα. Μπορεί να είναι σταθμός παραγωγής ενέργειας, μπορεί να είναι εργοστάσιο βιολογικών εργασιών, μπορεί να είναι κάποιος χώρος στάθμευσης, ελπίζω να μην είναι στρατιωτική βάση. Όποιος το έφτιαξε είχε κάποιο σκοπό τον οποίο δεν μπορώ να φανταστώ γιατί δεν θεωρώ ότι είναι κάποια κατοικία αφού ποιός θα ήθελε να ζήσει στον Άρη; Θα μπορούσε να είναι σταθμός για διαστημικούς ταξιδιώτες. Θα μπορούσε φυσικά να το έχει φτιάξει η NASA αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν θα το παραδεχόταν. Βέβαια δεν ξέρω επίσης αν θα μπορούσε να κρατηθεί μυστικό κάτι τέτοιο» (δες κι εδώ). Εντοπίστε το «Βιο-Σταθμό Alpha» κι εσείς στις συντεταγμένες 71 49'19.73"N 29 33'06.53"W στο πρόγραμμα περιήγησης Google Mars (Google Earth > οριζόντια γραμμή εργαλείων > κλικ στο όγδοο εικονίδιο και επιλογή Άρης). Τι μπορεί να είναι; Αν ο Martines δεν έχει δίκηο, τίποτα… Ίσως μια λάθος γραμμή στο λογισμικό προσομοίωσης Google Mars, ίσως «παιγνίδια του φωτός» ή οφθαλμαπάτη κατά τους επιστήμονες της NASA.Ίσως να είναι «το εξοχικό του Chuck Norris»- ποιος ξέρει. Ίσως, πάλι, εκεί να κρύβει το FBI την καμαριέρα του επεισοδίου Στρος-Καν!  Άγνωστο. Κάποιοι κακοήθεις, από τους της πλατείας Συντάγματος, λένε, ότι εκεί κρύβει «τα λεφτά υπάρχουν» ο ΓΑΠ, για να μας κάνει μια ακόμα (προεκλογική) έκπληξη!
Δείτε και το χιουμουριστικό βιντεάκι Ski Station Beta on Mars.

Αλέκα και "Αγανακτισμένοι"

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

400 000 "Αγανακτισμένοι" στο Σύνταγμα



Αντιγράφω και αναδημοσιεύω το "Θυμωμένο ποτάμι" από "Τύπο των ήλων" της εφ. Ελευθεροτυπία: "Παλαιότερα«δεν είχαν καμμιά δουλειά» να κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις και στα συλλαλητήρια.
Είχαν τη δουλειά τους, την ησυχία τους, το κόμμα που ψήφιζαν και τις ψευδαισθήσεις τους. Οτι θα βρεθεί λύση.Οτι ο Θεός της Ελλάδος είναι στο πλευρό της. Οτι θα τα καταφέρουν. Εστω σε προσωπικό επίπεδο. Με τους πολιτικούς, τις γνωριμίες, τη βοήθεια της οικογένειας, τα εύκολα δάνεια... Παλιότερα είχαν διαπλεύσει αμέτρητες θάλασσες οραμάτων, εξαγγελιών και υποσχέσεων. Και ναυάγησαν. Στα ρηχά του σοσιαλισμού, στα ψεύδη του «εκσυγχρονισμού», στη φενάκη του ευρωπαϊσμού και του ευρώ, στα ελώδη της «μεταρρύθμισης»... ΄Ωσπου έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί. Και πίστεψαν ότι «λεφτά υπάρχουν». ΄Οτι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Οτι δεν θα ξεπουληθεί η πατρίδα στους ιδιώτες και στους ξένους. ΄Οτι θα πέσουν λεφτά στην αγορά για να πάρουν πάλι μπροστά οι μηχανές της οικονομίας. ΄Οτι θα τιμωρηθούν οι επίορκοι... Αίφνης, έμαθαν ότι αυτά δεν ισχύουν. ΄Οτι κινδυνεύει να χρεωκοπήσει η πατρίδα. 'Οτι απαιτούνται θυσίες. Τεράστιες γλώσσες φωτιάς τούς έζωναν από παντού, μέρα - νύχτα. Λυσσομανούσαν τα ράδια και οι οθόνες, εξέπεμπαν SOS οι καπεταναίοι. Κι εκείνοι, στριμωγμένοι στη γωνιά του φόβου, αμήχανοι και τρομοκρατημένοι άκουγαν ότι τα λεφτά τα έφαγαν μαζί με τους άπληστους και ανίκανους της εξουσίας. ΄Οτι δεν πρέπει να μιλούν πολύ, γιατί είναι απατεώνες, τεμπέληδες και διεφθαρμένοι. Και ότι χρωστούν χάρη στους εταίρους για τη βοήθεια... Και σχεδόν δεν έβγαζαν μιλιά. Πίστεψαν ότι το Μνημόνιο είναι μεν δυσάρεστο, αλλά αναγκαίο. 'Οτι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. 'Οτι η χώρα θα βγει στις αγορές το 2011. 'Οτι όπου να 'ναι θα φανεί στο βάθος η Γη της Επαγγελίας. Κι έτσι ξαναπήγαν στις κάλπες, μετά από έναν χρόνο, και ξανάδωσαν τράτο στους εξυγιαντές... 'Ωσπου είδαν την ψήφο τους στις Αυτοδιοικητικές εκλογές να εκλαμβάνεται ως άνευ όρων υποστήριξη στο Μνημόνιο. Είδαν νέα μέτρα να πέφτουν ριπηδόν.Είδαν τους δείκτες χλωμούς και προβληματικούς. Είδαν ολόκληρη την υφήλιο να μιλάει ανοιχτά για ξοφλημένη χώρα. Και, σα να μην πέρασε μια μέρα, έβλεπαν τους ίδιους ανθρώπους που απέτυχαν οικτρά να πλασάρουν την ίδια συνταγή για να... σωθεί η χώρα από τη χρεωκοπία! Πάλι... Με ωμούς εκβιασμούς και θλιβερές επινοήσεις... Και τότε πήραν ανάποδες. Αγρίεψε το βλέμμα τους. 'Εβαλαν στολή εκστρατείας και βγήκαν στον δρόμο, στέλνοντας στον διάολο τα πολιτικά ξόανα και τις μιντιακές παραδουλεύτρες του συστήματος... Και σε όσους ρωτάνε «τι θα γίνει μετά;», απαντούν ότι αυτό το μεγάλο, θυμωμένο ποτάμι θα το έχουν μπροστά τους για πάντα. Οι πάντες..." Δίκηο δεν έχει ο αρθρογράφος "Αγανακτισμένε" αναγνώστη;
 6-6-2011 Φωνή λαού! 
7-6-2011 Αγαπητέ Γιώργο...

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

40 χρόνια από το "πράσινο" έπος του Γουέμπλεϊ!



1 Τάκης Οικονομόπουλος  · 2 Γιάννης Τομαράς  · 3 Άνθιμος Καψής  · 4 Φραγκίσκος Σούρπης  · 5 Γιώργος Βλάχος  · 6 Αριστείδης Καμάρας  · 7 Κώστας Ελευθεράκης  · 8 Χάρης Γραμμός  · 9 Αντώνης Αντωνιάδης  · 10 Μίμης Δομάζος  · 11 Τότης Φυλακούρης  · C Φέρεντς Πούσκας
Πριν από 40 χρόνια, «ο Παναθηναϊκός, οι ερασιτέχνες από την Ελλάδα, όπως έγραφαν οι ξένοι, βρεθήκαμε στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος» αφηγείται ο Αριστείδης Καμάρας στην εφ. Το Βήμα. «Ποιοι είναι αυτοί οι φοιτητές, οι δικηγόροι και οι γιατροί που έφτασαν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και μάλιστα έχουν το θράσος να λένε ότι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, αναρωτιόταν ο ξένος Τύπος. Είχαμε σωρεία επισκέψεων ξένων δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης από πολλές χώρες της Ευρώπης και κυρίως από την Ολλανδία λόγω του ότι αντίπαλός μας στον τελικό ήταν ο Αγιαξ.» «Υπήρξαν δεκάδες δημοσιεύματα σε περιοδικά και εφημερίδες. Στην Αθήνα ήρθαν για συνεντεύξεις απεσταλμένοι της γαλλικής Εκίπ της ιταλικής Κοριέρε ντέλο Σπορτ, αλλά και από την Ισπανία λόγω Πούσκας. Εκλειναν ραντεβού με τη διοίκηση στο Χίλτον, στη Λέσχη του Παναθηναϊκού, στο Μεγάλη Βρετανία όπου κυρίως κατέληγαν οι ξένοι δημοσιογράφοι και παραχωρούσαμε συνεντεύξεις. Όλο αυτό το πρωτόγνωρο σκηνικό με το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον να φουντώνει, μας έκανε να αισθανθούμε ότι κάτι πολύ σημαντικό είχαμε πετύχει μέχρι εκείνη τη στιγμή και πως κάτι σημαντικότερο μας περιμένει στη συνέχεια».  Και συνεχίζει «Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός στάθηκε πολύ καλά στο Γουέμπλεϊ. Μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει με τον Αντώνη Αντωνιάδη το γκολ που σημείωσε ο Βαν Ντάικ με κεφαλιά στο 5ο λεπτό. Στο τέλος (85') ήρθε κι εκείνη η καραμπόλα στο πόδι του Καψή σε σουτ του Αρι Χάαν και ηττηθήκαμε με 2-0. Δεν θα έλεγα ότι μας επηρέασε το γρήγορο γκολ. Η ομάδα ήταν χαλυβδωμένη από τη νοοτροπία του (μεγάλου) Φέρεντς Πούσκας ο οποίος έλεγε «εμείς παίζουμε το παιχνίδι μας» (…) «Η υποδοχή την επομένη στην Αθήνα ήταν συγκινητική. Επιστρέψαμε με πτήση της γραμμής. Τσάρτερ δεν υπήρχαν τότε. Στο αεροδρόμιο μας περίμενε κόσμος να μας συγχαρεί και να μας χειροκροτήσει. Παρά την απογοήτευση και την πίκρα, η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών δεν έπαυε να είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Ο Παναθηναϊκός του Γουέμπλεϊ ήταν μια ομάδα αμιγώς ελληνική και αυτό ήταν πολύ μεγάλο πράγμα.» Αναμνήσεις δόξας και εθνικής υπηρηφάνειας… Τώρα; (Εμ, δε θα πω για τον ΓΑΠ και το ΔΝΤ, όχι, για τον Σισέ θα έλεγα, που φεύγει…)

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

300 υπερ-αγανακτισμένοι vs 300 της Βουλής!

Ξεπέρασε κάθε φαντασία η προσέλευση δεκάδων χιλιάδων λαού στα Προπύλαια χθες το βράδι, 31 Μαϊου 2011, στη συγκέντρωση που είχε διοργανωθεί με πρωτοβουλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη εναντίον του Μνημονίου και ομιλητές πανεπιστημιακούς καθηγητές και τον Μίκη Θεοδωράκη. Μια εκδήλωση που είχε σχεδιαστεί για να δώσει τη δυνατότητα στον πνευματικό κόσμο να εκφράσει την αγανάκτηση ή την αντίθεσή του προς το Μνημόνιο και ως εκ τούτου αναμενόταν να έχει περιορισμένη συμμετοχή, απέκτησε απροσδόκητα χαρακτήρα ευρύτατης λαϊκής κινητοποίησης.Τα πλήθη συνέρρεαν διαρκώς
με τέτοιο τρόπο ώστε σχεδόν ενώθηκαν οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση των Προπυλαίων με τους διαδηλωτές -για έβδομη μέρα- της πλατείας Συντάγματος. Προς το Σύνταγμα άλλωστε μετακινήθηκε όλος ο όγκος του κόσμου από τα Προπύλαια μόλις έληξαν οι ομιλίες, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού (δες εδώ). Εφτά και πλεον χιλιάδες στα Προπύλαια, 50 000 (!) στο Σύνταγμα (δες κι εδώ). Αλλά και 300 υπερ-αγανακτησμένοι που μλόκαραν την έξοδο των βουλευτών από τη Βουλή, οι οποίοι έφυγαν είτε προπηλακιζόμενοι από την έξοδο της Βασ. Σοφίας είτε σαν "κλέφτες"  (δες εδώ) διαμέσου του Εθνικού Κήπου! Σημεία των καιρών. Α, και οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής για "τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια τη Δημοκρατία μας" και οι συναφείς βουλευτών όλων των κομμάτων για τον "αποκλεισμό". Σιγά, τώρα... Και κάτι που δεν κατάλαβα... «Τι υπερασπιζόμαστε;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Περιφερειακής
Ανάπτυξης Μ.  Χρυσοχοΐδης. «Τη λογική ενός πελατειακού κράτους που προσλαμβάνει συνεχώς, εχθρικό προς την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα - ένα είδος κρατικού καπιταλισμού που αναδείχθηκε τα τελευταία 40 χρόνια, οδηγώντας σε τεράστιες αδικίες και ανισότητες; Μέσα απ' τις πολιτικές μας, πρέπει να προχωρήσουμε στην απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, να απεγκλωβίσουμε δυνάμεις, που είναι φυλακισμένες στη λογική της γραφειοκρατίας, της χειραγώγησης και του κρατισμού» (δες εδώ). Και αναρωτιέμαι, καλά, τίνος κόμματος βουλευτής υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια και ποιανής κυβέρνησης χρημάτισε υπουργός; Πού ήταν τόσο καιρό; Στην ...Κούβα των αδελφών Φιντέλ και Ραούλ; Λες να πήρε απ΄ εκεί τα περί επιχειρηματικότητας, απεγλωβισμό από τη (κομματική) γραφειοκρατία, τον κρατισμό και τα άλλα γραφικά; Αλλού γι αλλού μου φαίνεται (και τον εκτιμούν και οι Αμερικανοί ως  "εξολοθρεφτή" της 17Ν)...
2-6-2011 Η µεγάλη νύχτα της «πολιορκίας»
2-6-2011 Παράλληλα, εκτός από όλα τα κόμματα που ψιθυρίζουν διάφορα (τα γνωστά ως καλά και συμφέροντά-τους), τα συνδικάτα και τα γκρουπούσκουλα τρώνε τα λύσακά τους, μια και δεν μπορούν να καπελώσουν «αγωνιστικά» τους «αγανακτισμένους» και τρώνε κράξιμο και "πόρτα". Φαίνεται ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι κι αυτοί αποτελούν μέρος του συστήματος … Δες, Τα παρατράγουδα της «Πλατείας»
2-6-2011 Με καΐκι έφυγαν από εστιατόριο της Κέρκυρας οι Έλληνες και ξένοι βουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή Μετανάστευσης και Προσφύγων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (εδώ).
3-6-2011 Ο Πεταλωτής έφυγε από την πίσω πόρτα! 
Related Posts with Thumbnails