Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Είμαι Ελληνίδα!



"Ι am Hellene" από την Κατερίνα Μουτσάτσου.Μπράβο της. Σχετικά με το Γραικός (από το οποίο το λατ. Greeks, Greek) και Έλληνας (λατ. Hellenes, Hellas), δες ενδεικτικά  εδώ, εδώ, εδώ, εδώ- κι όπου αλλού.

25-4-2011 Δεν είμαι "Χελίν"... και η απάντηση: "Ι am Hellene" σε μτφ. εδώ.
26-4-2012 Με λένε Σπύρο κι είμαι μαλ@κ@ς -μμμ, σαν έχει δίκηο...
27-4-2012 Κατέβηκε από το YouTube ο "Σπύρος..."
27-4-2012 Με λένε Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χαρρυ Κλυνν)... 

2 σχόλια:

Stergios Nastopoulos είπε...

Δεν ξέρω, Ν., γιατί αλλά το εν λόγω με απωθεί. Κάτι το Ελλήν και όχι Έλλην ή Έλληνας-ίδα, που μου φαίνεται ψεύτικο και αυθαίρετο, κάτι η αγραμματοσύνη οτι το Greek=Γραικός σαν υποτιμητικό, που δεν είναι (βλ. Την τελευταία φράση του Αθ. Διάκου: Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε' ν' αποθάνω", και οτι η προέλευσή του είναι ίσως αρχαιότερη από το Έλλην. Να έλεγε Ρωμιός=Ρωμαίος που όντως είναι υποτιμητικό, εφόσον είναι το όνομα του κατακτητή, αν και η μεγάλη Βυζαντινή Αυτοκρατορία πάντα έλεγε οτι είναι Ρωμαϊκή. Ακόμη και το παρελθόν της κυρίας, γνωστής στο ελληνικό κοινό για τη συμμετοχή της στα τούρκικα σήριαλ (πού πήγε ο πατριωτισμός τότε, όχι οτι είμαι Τουρκοφάγος βέβαια) αλλά και η υστερική φωνή (τσιρίζει). Βλ. το αντίστοιχο του Καναδού πόσο πιο ισορροπημένο είναι. Φωνάζει, αλλά δεν τσιρίζει (υστερικά ίσως). Αν θέμε να μας σέβονται δεν τσιρίζουμε, αλλά πράττουμε. Και από πράξη, να μη πούμε τι κάναμε. Τέλοσπάντων, τα ιμιτασιόν πάντα είναι ιμιτασιόν, όσο κι αν κολακεύουν το υπογάστριό μας. Πάντα φιλικά.

N. είπε...

...βρε Stergie οι "τσιρίδες" της "Χελίν" μάς μάραναν;Δεν ακούς όλο αυτό τον καιρό τις τσιρίδες των λεγόμενων πολιτικών αργηγών με πρωτοστάτες στη φωνή τους Καμμένο, Τσίπρα, Μιχαλολιάκο;Μη πω και ποιος από αυτούς λέει ότι είναι ο "περισσότερο" Έλληνας και πατριώτης- εγκώ Α(ρ)βανό από Ομόνοια... Μέχρι και προμετωπίδα κόμματος έγιναν οι "χέλιν(ες)"...Κι όπως μάς έλεγε ο ΓΑΠ, "για την πατρίδα" έκανε ό,τι- δεν - έκανε.

Related Posts with Thumbnails