Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Φυσική και Διαδίκτυο ή έρχεται το ”Grid” μέσω LHC

Πόσο γρήγορα τρέχει το ”κατέβασμα” στον υπολογιστή σας; Αν είναι αργό μην …ανησυχείτε! Έρχεται το ”Grid”. Ένα δίκτυο υπερυπολογιστών, γνωστό ως Grid, το οποίο θα φέρει επανάσταση στην ταχύτητα ροής πληροφοριών που φορτώνουμε καθημερινά στους προσωπικούς μας υπολογιστές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μιλάμε για τέτοιες ταχύτητες, ώστε οι κινηματογραφικές ταινίες, που χρειάζονταν ώρες για να φορτωθούν, θα γίνονται δικές μας με τη βοήθεια του Grid μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Όσο για τα μουσικά άλμπουμ, αυτά θα φορτώνονται στον σκληρό μας δίσκο εν ριπή οφθαλμού! Πρόκειται για ένα δίκτυο 100 000 υπολογιστών που θα συνδεθούν με το Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του CERN, για τις ανάγκες του τρέχοντος πειράματος, το οποίο σύντομα θα είναι προσιτό και σε απλούς χρήστες! Μόνο λίγο υπομονή, μια και η λειτουργία του LHC διακόπηκε, πιθανόν για ένα εξάμηνο, εννέα ημέρες μετά την επίσημη λειτουργία του λόγω προβλήματος στη σύνδεση μεταξύ δύο υπεραγώγιμων μαγνητών του.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Ακριβό μου (και βιολογικό) κουτόχορτο!

Αντιγράφω από τη στήλη του Χρήστου Μιχαηλίδη στην εφ. Ελευθεροτυπία: Χθες, για πολλοστή φορά (αλλά μάλλον τελευταία) ψωνίσαμε από μεγάλη αλυσίδα βιολογικών και οικολογικών προϊόντων. Πήραμε: 1 μικρό γιαούρτι πρόβειο (1,79 ευρώ), 300 γραμμάρια μυζήθρα Καρύστου (3,23), τυρί φέτες 150 γρ. αυστριακό (3,18), τυρί φέτες 170 γρ. ελληνικό (4,60), τυρί αλπικό 150 γρ. (2,95), 4 πίτες για σουβλάκι ολικής αλέσεως (3,49), παξιμάδια μπουκιές κρητικά σικάλεως 400 γρ. (3,49), παξιμάδι σταρένιο κρητικό 580 γρ. (3,49), δύο μπουκαλάκια φρέσκια κρέμα εισαγωγής Γερμανίας (1,73 έκαστον), καρύδι Βραζιλίας 250 γρ. (4,65), ψωμί πολύσπορο 400 γρ. (3,25), φρέσκια ρόκα 100 γρ. (2,75), 250 γρ. ντοματίνια (1,34) και 3,2 κιλά πατάτες (6,01) ευρώ. Σύνολο 47,43 ευρώ.ΔΥΟ ώρες αργότερα, φίλος που διαμένει μόνιμα στη Φρανκφούρτη, πήγε σε ανάλογο μαγαζί με βιολογικά και οικολογικά προϊόντα και αγόρασε τα ίδια ακριβώς -κατά σύμπτωση, δε, το κατάστημα εκείνο είχε την ίδια μάρκα των κρητικών παξιμαδιών, και μάλιστα σε φθηνότερη τιμή απ' ό,τι εδώ στην Ελλάδα! Ο φίλος πλήρωσε 27,29 ευρώ! Μια διαφορά που από μόνη της ακυρώνει το όποιο, σοβαρό ή όχι, επιχείρημα που έχουν οι εδώ επιχειρηματίες και που παπαγαλίζουν επί χρόνια, τάχα μου για ακριβότερα ενοίκια (από την κεντρική Φρανκφούρτη;) τάχα μου για ακριβότερα μεταφορικά (από Κρήτη - Αθήνα, και φθηνότερα από Κρήτη - Φρανκφούρτη), ή ότι, και αυτό έχει κάποια βάση, η παραγωγή των προϊόντων αυτών είναι πιο ακριβή.ΤΟ ΜΟΝΟ παρήγορο από τη χθεσινή μας επίσκεψη στο εν λόγω κατάστημα ήταν ότι όση ώρα τουλάχιστον ήμασταν εκεί, δεν πάτησε ψυχή. Που πάει να πει, ίσως, πως κάπως έχουν αρχίσει κάποιοι, έστω, καταναλωτές να ξυπνάνε και να μην τρώνε άλλο κουτόχορτο, ακόμα και αν αυτό είναι... βιολογικής καλλιέργειας!

Δες και http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14035&m=H01&aa=1

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Βιντεομαθήματα Φυσικής για μελλοντικούς ...Προέδρους από το Berkeley!

Βιντεομαθήματα Φυσικής για μελλοντικούς ...Προέδρους -μεταξύ άλλων- προσφέρει το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ μέσω του You Tube! Tα βίντεο αποτελούν τμήμα του προγράμματος μάθησης από απόσταση - διαδικτυακές μεταδόσεις μαθημάτων που τρέχουν από το 2001. Περισσότερα εδώ.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

''Ο Καιρός γαρ Εγγύς;''Ουπς!

Περί Ι.Μ. Βατοπεδίου ο λόγος, καμώματα του ηγουμένου Εφραίμ (δες κι εδώ) και άλλα πολλά θρυλούμενα κατορθώματα, ψευδή ή αληθή, υπαρκτά ή κατά φαντασία άγνωστο, περιλαμβάνει ανυπόγραφη επιστολή "σεβαστών Γερόντων" που εστάλη σε όλο τον πολι-τικό κόσμο της χώρας και δημοσιεύει ολόκληρη το press-gr...Μεταξύ των άλλων και το αλίευμα: ''Ο τυπικά γέροντας του Εφραίμ Κουτσού είναι ο αυτοαποκαλούμενος π. Ιωσήφ ο Σπηλιώτης, όπου αμφότεροι παραμυ-θιάζαν τους ανθρώπους ότι είχαν νοερά προσευχή, δηλαδή μόνιμη επικοινωνία με το Θεό... κατά φαντασίαν και γράψανε το βιβλίο «Ο καιρός γαρ Εγγύς», βάζοντας να το διαφημίζει χρηματοδοτώντας τον φυσικό Δημοσθένη Λιακόπουλο, παραπλανώντας τους πιστούς ότι το 2024 θα έρθει το ποθούμενο για μας τους φτωχούς για να φάμε με χρυσά κουτάλια, όσοι μείνουμε ζωντανοί με το αντίχριστο σύστημα, που δημιούργησαν για τους χριστιανούς παίρνοντας και την τελευταία περιουσία τους. Και ετοιμάζουν τώρα δικό τους Πατριάρχη Αυτοκράτορα Οικουμενικό να τοποθετήσουν στην Κωνσταντινούπολη το πνευματοπαίδι τους, τον Γιαννάκη Ιωάννου απ’ την Τριχωνίδα Λεμεσού, που με τη βοήθεια του εκεί Μητροπολίτη π. Αθανάσιου Βατοπεδινού συνεχίζουν ακόμα τα κόλπα του διαβόλου [δες εδώ] με διάφορα μηνύματα, που παίρνουν όπως η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω Αθηνών [δες εδώ]. Μας είπαν οι προσκυνητές [ότι] έκανε ειδική εκπομπή γι’ αυτό το σατανικό σχέδιό τους στον «Αθέατο Κόσμο» ο δημοσιογράφος Κ. Χαρδαβέλας και τους ξεσκέπασε... Αυτός ο αποκαλούμενος Ιωσήφ ο Σπηλιώτης ήλθε από το νησί της Αφροδίτης, από την Ι. Μονή Σταυροβουνίου στο Άγιον Όρος μετά το ’40 μαζί με τους δύο παραδελφούς του, που γνωρίζουν πολύ καλά για τις πλάνες του αυτές κτλ. κτλ.'' Liako.gr ακούς για τη ''μηχανή των [στημένων] θαυμάτων''; Αλλιώς, ποιος δουλεύει ποιους ψιλό γαζί...ή ''φύλαγε εγγύς τα ρούχα σου για να έχεις εν καιρώ (= όταν δοθεί η ευκαιρία) τα μισά!'' Και το αναμενόμενο-σύμφωνα με την επιστολή-''στο Βατοπέδιο υπάρχει σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και σε όλες τις σουίτες των επισήμων υπάρχουν κάμερες για να τους έχουν όλους στο χέρι με ήχο και εικόνα''. Αμ΄ πώς, που θα έλεγε και ο ''Θύμιος'' - Κώστας Χατζηχρήστος!

Πηγή:
http://press-gr.blogspot.com/ Οι φρικιαστικές καταγγελίες για τον Εφραίμ... Το πλήρες κείμενο της πολυσέλιδης επιστολής των "σεβαστών Γερόντων" που εστάλη σε όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας! posted Παρασκευή, 26 Σεπτέμβριος 2008

Το Βραβείο Εφαρμοσμένης Φυσικής 2008 Julius Springer στον Φ. Αβούρη

Το Βραβείο Εφαρμοσμένης Φυσικής 2008 Julius Springer απονέμεται στον Έλληνα Φαίδωνα Αβούρη και στον Αμερικανό Tony Heinz για το καινοτόμο έργο τους στον τομέα των νανοσωλήνων άνθρακα και γενικότερα των ηλεκτρικών και οπτικών ιδιοτήτων των υλικών από άνθρακα σε νανοκλίμακα.Το βραβείο Springer, που συνοδεύεται από ποσό 5000 δολαρίων, τιμά ερευνητές στον τομέα της εφαρμοσμένης φυσικής απονέμεται κάθε χρόνο (από το 1998) από τους αρχισυντάκτες των περιοδικών Applied Physics Α και Β των εκδόσεων Springer. Ο Φαίδων Αβούρης (δες εδώ)εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος του τομέα νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας στο Κέντρο Ερευνών Watson της ΙΒΜ στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής στα πανεπιστήμια Κολούμπια και Ιλινόις.

Το Βραβείο Πριγκοζίν 2008 στον Ι. Αντωνίου

Το διεθνές βραβείο Πριγκοζίν για το 2008 απονεμήθηκε στον καθηγητή Γιάννη Αντωνίου, Πρόεδρο του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, ο οποίος ανέδειξε τον εποικοδο-μητικό ρόλο του χρόνου στην οργάνωση των πολύπλοκων συστημάτων και την πιθανολογική-στατιστική περιγραφή της πολυπλοκότητας και του χάους στη φύση.Το βραβείο θεσπίστηκε από το ιταλικό Πανεπιστήμιο της Σιένας και το αγγλικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Εσεξ για να τιμήσει τη μνήμη του Ilya Prigogine, Βραβείο Νόμπελ Χημείας 1977.
Δες και http://tech.pathfinder.gr/tech/652403.html

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

24 μετάλλια για τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες του Πεκίνου

Οι πιο επιτυχημένοι στην ιστορία ήταν για τα ελληνικά «χρώματα» οι Παραολυμπιακοί του Πεκίνου, που ολοκληρώθηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2008. Η ελληνική συγκομιδή μεταλλίων ήταν πέντε χρυσά, εννέα αργυρά και δέκα χάλκινα, με τον κολυμβητή Χαράλαμπο Ταϊγανίδη να δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου, αφού ανέβηκε έξι φορές στο βάθρο. Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες είναι:
Πασχάλης Σταθελάκος, Χρυσό Στίβος - Σφαιροβολία, Γιώργος Καπελλάκης, Χρυσό Κολύμβηση50μ. ελεύθερο, Χρήστος Ταμπαξής, Χρυσό Κολύμβηση - 50μ. ύπτιο, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Χρυσό Κολύμβηση - 100μ. ύπτιο, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Χρυσό Κολύμβηση - 100μ. ελεύθερο, Ανθή Καραγιάννη, Ασημένιο Στίβος - Άλμα εις μήκος, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Ασημένιο Μπότσια - Μεικτό Ατομικό, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Ασημένιο Στίβος - 400μ., Παύλος Μάμαλος, Ασημένιο Άρση βαρών σε πάγκο 82,5 κιλά, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Ασημένιο Κολύμβηση - 50μ. ελεύθερο, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Ασημένιο Κολύμβηση - 100μ πεταλούδα, Γιώργος Καπελλάκης, Ασημένιο Κολύμβηση - 100μ ελεύθερο, Ανδρέας Κατσαρός, Ασημένιο Κολύμβηση - 50μ ύπτιο, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Ασημένιο Κολύμβηση - 200μ. μικτή ατομική, Μαρία Σταματούλα, Χάλκινο Στίβος - Σφαιροβολία, Γιάννης Πρώτος, Χάλκινο Στίβος - 400μ., Αλεξάνδρα Δημόγλου, Χάλκινο Στίβος - 100μ., Θανάσης Μπαράκας, Χάλκινο Στίβος - Άλμα εις μήκος, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Χάλκινο Στίβος - 200μ., Τσε Τζον Φερνάντες, Χάλκινο Στίβος - Σφαιροβολία, Τάσος Τσίου, Χάλκινο, Στίβος - Σφαιροβολία, Γιώργος Καπελλάκης, Χάλκινο Κολύμβηση - 200μ. ελεύθερο, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Χάλκινο Κολύμβηση - 400μ. ελεύθερο, Γιώργος Καπελλάκης, Χάλκινο Κολύμβηση - 50μ. ύπτιο.


Περισσότερα /ποιος είναι ποιος: http://sports.e-go.gr/article.asp?catid=8392&subid=2&pubid=1366194&tag=8777

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Ποιος Θεσσαλονικιός Άρης;



...άραγε ο Παναθηναϊκός προχθές κέρδισε το γνωστό μας Άρη (= Θεός του πολέμου για Αρχαίους και ...νεότερους 12θεϊστές και ιστορικός αθλητικός
σύλλογος της Θεσσαλονίκης) ή κάποια ομάδα αλλοδαπών ποδοσφαιριστών με αυτό το όνομα και έδρα τη Θεσσαλονίκη;Μια και στη σύνθεση της ομάδας δεν υπήρχε, έτσι για δείγμα, Έλληνας ποδοσφαιριστής! Και για την ιστορία η σύνθεση του Άρη: Κέλεμεν, Γιάχιτς (46΄ Νέτο), Βαλεντάιν, Ρονάλντο, Λέμπο, Βιτόλο, Μπατιόν, Γκαρσία (46΄ Τιάγκο Ζεντίλ), Χαβίτο, Κόκε, Σανσόν (66΄ Ντελόρτε), προπονητής ο Κ. Ερνάντεθ.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Περί αγγέλων φυλάκων και ...Αμερικανών

Όταν ήμουν μικρός-μικρός ο μάννα μου συνήθιζε να μου λέει ότι ''με φυλάει ένα αγγελάκι''. Και τότε σκεπτόμουν, γιατί εγώ δεν το βλέπω (έλα, ντε;), κι από την άλλη αν υπάρχει ένα αγγελάκι- φύλακας για κάθε παιδάκι ''που βρίσκονται όλα αυτά;'' ή το αυθόρμητο ερώτημα ''μα, πόσα πολλά αγγελάκια έχει ο Θεός;'' Όμως, φαίνεται ότι παρόμοια ερωτήματα ή αμφιβολίες δεν έχει το 55% των ενήλικων Αμερικανών, που ο καθένας τους πιστεύει ότι τον προστατεύει ένας φύλακας-άγγελος σε περίπτωση ατυχήματος, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Θρησκευτικών Μελετών Μπέιλορ του Πανεπιστημίου Μπέιλορ του Τέξας. «Ξαφνιάστηκα πολύ. Το να ανακαλύψω ότι οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν κάτι τέτοιο, ήταν σοκ, δεν το περίμενα», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπέιντερ, ένας από τους ερευνητές. Το ίδιο κι εγώ…και λέω, λες το αναμενόμενο ''σωματίδιο του Θεού'' (μποζόνιο Higgs) νάχει κι αυτό τον…φύλακα-άγγελό του;

99,5 Ειδήσεις ...φωτιά!



Τέρας ψυχραιμίας ; Ω! ναι, είναι ''τρελλός'' αυτός ο δημοσιογράφος!
Στο καθήκον της ενημέρωσης (βεβαίως, βεβαίως...) με ειδήσεις ''φωτιά'' για 77 καυτά δευτερόλεπτα... Όμως, σκέψου ''πρωτιά'' έτσι και το συμβάν ήταν (live) σε TV- στούντιο!
Καλά που υπάρχει και η κάμερα ασφαλείας...(για όσους δημοσιογράφους δε τις γουστάρουν...) Εν τέλει, είναι ''επικίνδυνα δύσκολη'' η δουλειά του ραδιοφωνατζή παρουσιαστή των ειδήσεων; Μόνο 3450 θεάσεις; Διαδόστε το - και σκηνοθετημένο να είναι (αν είναι τρικ) αξίζει μια θέαση!

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Σχολικά εργαστήρια φυσικών επιστημών, ΟFF…

Το ''πρόβλημα''… περιορισμένη χρήση των εργαστηρίων φυσικών επιστημών στα Γενικά Λύκεια (εργαστήρια ΕΠΕΑΕΚ) και στα όποια Γυμνάσια και ΕΠΑΛ υπάρχουν, μάς είναι λίγο-πολύ γνωστό. Κι αντί να ενεργο-ποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη βελτίωση της κατάστασης, προκύπτει η εγκύκλιος με αριθ. πρωτ. 84994/Γ2/30-6-08/ΔΣΔΕ/ΥΠΕΠΘ, κατά την οποία: «Σχετικά με τους εργαστηριακούς οδηγούς και τα τετράδια εργαστηριακών ασκήσεων των μαθημάτων: Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Οικιακής Οικονομίας σας γνωρίζουμε ότι θα διατεθούν φέτος σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των μαθητών και θα πρέπει να παραμείνουν κατά τη σχολική χρονιά 2008-09 στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Εφόσον πραγματοποιούνται (!) εργαστηριακές ασκήσεις θα διανέμονται στους μαθητές οι οδηγοί και φωτοτυπίες των εργαστηριακών οδηγών και των τετραδίων εργαστηριακών ασκήσεων, για να συμπληρωθούν μετρήσεις και παρατηρήσεις κτλ.» Άραγε, τι εννοεί ο συντάκτης γράφοντας «Εφόσον πραγματοποιούνται εργαστηριακές ασκήσεις»; Του διαφεύγει ότι η υπουργική απόφαση με αριθ. πρωτ. 88162/Γ7/4-7-2008/ΔΣΕΠΕΔ/ΥΠΕΠΘ ορίζει τις κατ’ ελάχιστον εργαστηριακές ασκήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στα μαθήματα των φυσικών επιστημών όλων των τάξεων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά; Την οποία προφανώς αγνοεί, λόγω μεταγενέστερου χρόνου, αλλά παρόμοια απόφαση εκδίδεται κάθε σχολική χρονιά τα τελευταία χρόνια - έλλειψη ενημέρωσης λέγεται ή κάτι άλλο; Κι ύστερα ποιος και πότε (και σε ποιο φωτοτυπικό και με τι χαρτί) θα βγάζει και θα …μοιράζει φωτοτυπίες, το κόστος των οποίων σε χαρτί, μελάνι και εργατοώρες μάλλον υπερβαίνει το κόστος των αντίστοιχων ''καταργούμενων - φυλασσόμενων'' εργαστηριακών οδηγών και τετραδίων… Είπαμε να ήμαστε ''οικολόγοι'' αλλά, προς θεού, όχι και τόσο ''πράσινοι''… Εκτός κι αν θεωρούμε τα σχολικά εργαστήρια φυσικών επιστημών άχρηστα κι ότι τα μαθήματα των φυσικών επιστημών πρέπει να διδάσκονται όπως τα (εν μέρει καταργούμενα ή προαιρετικά) Θρησκευτικά… Έχοντας υπόψη ότι ένα εργαστήριο φυσικών επιστημών ΕΠΕΑΕΚ λυκείου μάς στοίχισε 75 000 € με 90 000 €, λέω, κρίμα δεν είναι να πάνε τζάμπα τόσα λεφτά, για να ''φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη'' οι εργαστηριακοί οδηγοί; Κι οι μαθητές βάσει ποιων ''φωτοτυπιών'' θα προετοιμάζονται για το εργαστήριο; Γνωρίζει κάποιος, άραγε, ότι βασική αρχή προς αποφυγή ατυχημάτων στο σχολικό εργαστήριο είναι οι μαθητές να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι πρόκειται να κάνουν, ποιες συσκευές, χημικές ουσίες κτλ. θα χρησιμοποιήσουν και πώς; Επίσης, ποιους κανόνες ασφαλούς χρήσης οι μαθητές πρέπει να τηρήσουν; Αναζητούνται οι απαντήσεις…
Και μια απορία, το τρέχον πείραμα στο CERN γίνεται από... φωτοτυπίες;

Έλληνες χάκερς ''φιλικά'' vs… CERN!

Έλληνες χάκερς, που αυτοαποκαλούνται «Ελληνική Ομάδα Ασφάλειας» (Greek Security Team, GST), κατάφεραν στιγμιαία να παραβιάσουν (!) υπολογιστικά συστήματα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, όπως επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι του CERN. Άφησαν πίσω τους μια παραποιημένη ιστοσελίδα που χλεύαζε τους υπεύθυνους ασφάλειας των υπολογιστών ως «σχολιαρόπαιδα»- πού είσαι Τιμ Μπέρνερς - Λι ... Διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση να διαταράξουν τα σημαντικά πειράματα του LHC και ότι ήθελαν μόνο να καταδείξουν τη… «μαύρη τρύπα» στην ασφάλεια του δικτύου. «Σας κατεβάζουμε τα παντελόνια γιατί δεν θέλουμε να σας δούμε να τρέχετε γυμνοί προσπαθώντας να κρυφτείτε, όταν έρθει ο πανικός» γράφουν στο μήνυμά τους. Όπως ''αποκαλύπτεται'' η συγκεκριμένη ενέργεια «δεν έγινε βάσει κάποιας προσωπικής μας αντιπαράθεσης με την ομάδα διαχείρισης του CΕRΝ, αλλά με βάση τη μεγάλη επισκεψιμότητα, που θα αποκτήσει τα επόμενα 24ωρα ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος». Επιπλέον ανέφεραν ότι: «Αγαπητοί admins του CΕRΝ, σάς κλείσαμε το σοβαρότατο bug (= σφάλμα προγραμματισμού) που είχε η σελίδα σας...», εννοώντας ότι έκαναν καλό στο σύστημα, δείχνοντας στους υπευθύνους τις παραλείψεις σε θέματα ασφάλειας... Και το μήνυμα κατέληγε: «Μην μας ψάξετε... θα σας βρούμε εμείς... λίαν συντόμως!». Η ομάδα Greek Security Τeam απαρτίζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από πτυχιούχους που κατέχουν διδακτορικά στον τομέα της πληροφορικής, ηλικίας περίπου 25 ετών.Κι ύστερα σου λένε ότι η χώρα δεν έχει υψηλή τεχνολογία! Αμ, δε…οι μάγκες! Μάλλον αξίζουν (αξίζουν, αξίζουν...) δημοσίου επαίνου!

Πηγές: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=86736 http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=38738344,52850472

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

''Κοίλη'' Γη; Ούπς !

Μπορεί να αληθεύουν οι ιστορίες περί «Κοίλης Γης»;Σύμφωνα με τα σχολικά μας βιβλία δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοια φανταστικά σενάρια, αλλά τελικά... ποτέ μη λες ποτέ. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, τα επιχειρήματα των «ορθόδοξων» φυσικών κατά της δυνατότητας ύπαρξης Κοίλης Γης και ζωής σε αυτή τώρα, δήθεν, στρέφονται εναντίον τους!.. Έλεγαν με χλεύη (δες σχετικό δημοσίευμα εδώ) ότι τέτοιες συνθήκες θα ήταν δυνατές παρά μόνο με αλχημεία! Έλα όμως που τα τελευταία ευρήματα(;) μάς μιλούν όντως(;) για μια αλχημεία, η οποία συμβαίνει στο εσωτερικό του πλανήτη, με δομές πετρωμάτων που μεταλλάσσονται και αποκτούν ελαστικές και υπεραγώγιμες ιδιότητες! Η ύπαρξη «εσωτερικού Ηλίου» τώρα πια δε θεωρείται απίθανη(!) και - αν αποδειχτεί η δυνατότητα ψυχρής σύντηξης - θα μπορούσε να γίνει και σίγουρο στοίχημα... Επίσης, η δυνατότητα ύπαρξης «ζωής στα Τάρταρα»... δεν αποκλείεται πλέον! Άντε και ...ο Άδης-Πλούτωνας μαζί μας!
Μου φαίνεται ότι "μπλέξαμε", μας έμπλεξαν, κάποιοι, κάνοντας το μαύρο άσπρο, πάνε "συνωμοσιολογικά" να μας μπλέξουν, ταυτίζοντας το φανταστικό με το πραγματικό... Μας δουλεύουν (αν μη τι άλλο) ή τι να πω, παρ΄εκτός ότι οι επιστήμονες ''τρελάθηκαν'', ότι η περιπέτεια συνεχίζεται, ή τι άλλο...- Liako.gr τα ακούς;
15-9-2008 Κοίλη Γη , Η καινούργια (;) θεωρία υποστήριξης της κοίλης γης
26-1-2009 Χαρδαβέλλας: Κοίλη Γη , Another One Rides The Bus - Κοίλη Γη,
20-7-2010 Μερικά επιχειρήματα για την Κοίλη Γη.

CERN, Big Bang, χρήμα & επιστήμη...



Ένα μανιφέστο που υπογράφεται από 33 σημαντικά στελέχη της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας αμφισβητεί (δες εδώ, με τη σημείωση ότι ο Φέινμαν έχει πεθάνει προ 10ετίας...) ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε εξαιτίας του Big Bang και υποστηρίζει ότι η επικράτηση αυτής της θεωρίας έναντι άλλων, έγινε για το χρήμα και μόνο!«Η άποψή μας για την ιστορία του κόσμου εξουσιάζεται αλλά και περιορίζεται από τη θεωρία του Big Bang. Ισως γιατί είναι η μοναδική θεωρία που η έρευνά της χρηματοδοτήθηκε τόσο πολύ και όχι γιατί είναι η μοναδική με βαρύνουσα επιστημονική εγκυρότητα», υποστηρίζει ο Ερίκ Λαρνέρ, ο οποίος υπογράφει το μανιφέστο μαζί με τον μαθηματικό Μάικλ Ιμπιζον και τον Ελληνα Μηνά Καφάτο, καθηγητή αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο George Mason των ΗΠΑ και διευθυντή του Κέντρου για τη Γήινη Παρατήρηση και τη Διαστημική Ερευνα (CEOSR).Εκτός από τους ...αντι-Big Bang και ο Στίβεν Χόκινγκ αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα το πείραμα του αιώνα, βάζοντας στοίχημα 100 δολάρια (δες εδώ) με τον Πίτερ Χιγκς, που πιστεύει ότι το μποζόνιο, που έχει πάρει το όνομά του, είναι το «σωματίδιο του Θεού». Από την άλλη, ο ακαδημαϊκός και εθνικός εκπρόσωπoς της χώρας μας στο CERN καθηγητής Δ. Νανόπουλος , αν και συμμερίζεται τις αμφιβολίες των επιστημόνων, στοιχηματίζει δέκα φορές περισσότερο από τον Χόκινγκ, ότι το θρυλικό σωματίδιο Higgs θα βρεθεί μέσα από τα πειράματα στο CERN. Ίδωμεν...

Χ. Ταϊγανίδης, ο Έλληνας Μάικλ Φελπς

Σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. ύπτιο ανδρών S13 ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης - ο Έλληνας Μάικλ Φελπς - κατέκτησε το 5ο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς 2008 στο Πεκίνο, καθώς τερμάτισε πρώτος με χρόνο 59.85, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ και μάλιστα έγινε ο πρώτος -και μοναδικός- που «ρίχνει» την απόσταση κάτω από το ένα λεπτό, αφού το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (που κατείχε ο ίδιος) ήταν 1:00.91. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ουκρανός Αλεξέι Φεντίνα με 1:02.93 και το χάλκινο ο συμπατριώτης του Ντμίτρι Αλεξέγιεφ με 1:03.40. Περισσότερα εδώ.
ΝΕΟ 21-8-2008 Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Ταϊαγανίδης, εδώ.

Βάστα Βλαδίμηρε, σου έρχεται η Μ. Ιβήρων !

Τρελό αλλά αληθινό! Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα η Μονή Ιβήρων διεκδικεί την Κόκκινη Πλατεία ! Αμ΄ τι, μόνο η Μονή Βατοπεδίου θάχει το προνόμιο... Με (βυζαντινά) αυτοκρατορικά χρυσόβουλλα, πατριαρχικά σιγίλια και οθωμανικά φιρμάνια στο οπλοστάσιό τους οι Μονές του Αγίου (!) Ορους διεκδικούν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα (όπου) γης. Με τον τρόπο αυτό η Μ. Ιβήρων εγείρει απαίτηση για «φιλέτο» της Κόκκινης Πλατείας στη Μόσχα, το οποίο οι μοναχοί υποστηρίζουν ότι τους ... ανήκει ως μετόχι. Λένε, μάλιστα, ότι ο Μπόρις Γέλτσιν τους είχε υποσχεθεί παραχώρηση ενός οικοδομικού τετραγώνου, αλλά ο Πούτιν (...βάστα Βλαδίμηρε, που θα έλεγε και ο Liako.gr) φέρεται ανένδοτος στις ''άγιες'' οι απαιτήσεις...Τα ελληνικά κόμματα, όμως;

Τουρκικό σίριαλ αναστατώνει το ‘’σκοταδιστικό’’ αραβικό κόσμο

Τεράστια επιτυχία, που σηματοδοτεί πραγματικό κοινωνικό φαινόμενο, σημειώνει σε όλο τον αραβικό κόσμο τουρκική τηλεοπτική σαπουνόπερα, που παρά το γλυκανάλατο σενάριό της και τους τετριμμένους χαρακτήρες της, προβάλλει προοδευτικά πρότυπα στις οπισθοδρομικές κοινωνίες του αραβικού κόσμου! Η κοσμική Τουρκία εμφανίζεται ως παράδεισος των γυναικείων δικαιωμάτων, με τις γυναίκες να μπορούν να σπουδάσουν, να σταδιοδρομήσουν, να ταξιδέψουν μόνες, να φλερτάρουν και τους άνδρες να διεκδικούν ενεργά την αγάπη των συζύγων τους, επιδεικνύοντας τρυφερότητα και σεβασμό στην προσωπικότητα των συμβίων τους. Η σειρά, που προβάλλεται και στα αραβικά και μουσουλμανικά κράτη της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής έχει προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού ιερατείου! Για πολλούς Αραβες άνδρες όπως και για την πανίσχυρη τάξη των φανατικών ιμάμηδων, η τηλεοπτική σειρά «Νουρ» αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια των κοινωνικών αξιών προερχόμενη, μάλιστα, από «μουσουλμανική χώρα που έχει ξεστρατίσει». Επάλληλα ρεπορτάζ για οικογενειακά σκάνδαλα με αφορμή τη σειρά καταφθάνουν από κάθε άκρη του αραβικού κόσμου. Στην Αλγερία, σύζυγος χώρισε τη 40χρονη γυναίκα του επειδή την άκουσε να εκμυστηρεύεται σε φίλη της ότι όνειρό της ήταν «μία νύχτα με τον Μοχανάντ». Ιορδανός χώρισε τη σύζυγό του όταν ανακάλυψε τη φωτογραφία του Τατλιτούγ στο κινητό της. Για «μάστιγα διαζυγίων» στην Αίγυπτο και κράτη του Κόλπου μιλούν αναλυτές. Οι σύζυγοι δίνουν τέλος στο γάμο κατηγορώντας τις συζύγους για «φαντασιώσεις με τον τηλεοπτικό ήρωα». Ο μουφτής της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε «φατβά» κατά της σειράς, χαρακτηρίζοντάς την «ανατρεπτική και βλάσφημη» και όποιο κανάλι τη μεταδίδει «εχθρό του Θεού και του Προφήτη». Στο δε Ιράν, ο κυβερνητικός Τύπος έκανε λόγο για συνωμοσία Τουρκίας και Σαουδαράβων, που επιδιώκουν μέσω τηλεοπτικών σειρών να υπονομεύσουν την «ηθική ηγεμονία» του Ιράν στους σιίτες του Κόλπου!

Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100055_14/09/2008_284724

Οι ..."άριστοι'' vs γκαζάκια και φωτιά στα μπατζάκια μας!


Από την επίθεση κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ και γκαζάκια εναντίον του αστυνομικού τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, χθες τα ξημερώματα…Από τις φλόγες καταστράφηκαν ολοσχερώς 2 περιπολικά και 2 μηχανές της αστυνομίας, ενώ υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε 20 κατασχεμένα μοτοποδήλατα και στο θυρωρείο του τμήματος. Είναι η τρίτη εμπρηστική επίθεση με τον ίδιο τρόπο σε αστυνομικό τμήμα τους τέσσερις τελευταίους μήνες μετά τις επιθέσεις σε Αιγάλεω και Πέραμα.... Που λέγαμε ότι … η Σχολή Αστυφυλάκων κατέκτησε την «πρωτιά» στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, ως πρώτη επιλογή, με 459 προτιμήσεις υποψηφίων… κτλ.

Οφθαλμαπάτες !

Τι ''βλέπουν'' τα μάτια μας και τι ο εγκέφαλός μας!

Από pefcounar's Slideshow via Aρκουδπουρνάρ...Δες περισσότερα [πηγή...] http://brainden.com/eye-illusions.htm

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Hawking vs Higgs & τιμή στον J. Bruno!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφ. ΤΑ ΝΕΑ , φωτιές άναψε στην επιστημονική κοινότητα το στοίχημα των 100 δολαρίων που έβαλε ο Stephen Hawking, ότι το εν εξελίξει πείραμα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του CERN δε θα βρει το (αναμενόμενο) μποζόνιο του Χιγκς, γνωστού και ως το «σωματίδιο του θεού», το οποίο εξηγεί πώς αποκτούν μάζα τα υπόλοιπα σωματίδια. Η αντίδραση του Peter Higgs υποστηρικτή της ύπαρξης του φερώνυμου σωματιδίου, ήταν άμεση και σε συνέντευξή του στους «Times», επιτέθηκε ευθέως κατά του Hawking, λέγοντας ότι το έργο του τελευταίου «δεν είναι αρκετά καλό». Αλλά, το βαθύτερο αίτιο της διαμάχης (δες εδώ) φαίνεται πως είναι ένα από τα επόμενα βραβεία Νόμπελ Φυσικής, το οποίο διεκδικούν και οι δύο επιστήμονες!
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα σχόλια των αναγνωστών της εφημερίδας ( forum '' Οι απόψεις σας ''), στα οποία αφενός παρατηρώ τη γνώμη όσων έχουν επαφή ή (τη σχετική) γνώση για το επίμαχο πείραμα του CERN κι όλων των άλλων, των οποίων η α-γνώση θα ξανάριχνε σήμερα τον Giordano Bruno στην πυρά! Και διερωτώμαι, για ποιο λόγο άραγε, στο μάθημα Φυσικής Γενικής Παιδείας της Γ΄ τάξης του Γεν. Λυκείου δεν περιλαμβάνεται στη "διδακτέα-εξεταστέα ύλη" η Ενότητα 3.2 '' Τα στοιχειώδη σωματίδια''; Στο άσχετο, λέω τώρα, τι χρειάζεται να γνωρίζει ο μαθητής –απόφοιτος του λυκείου ότι υπάρχουν λεπτόνια και αδρόνια και quarks, είτε τι θα συμβεί κατά τη σύγκρουση ηλεκτρονίου – ποζιτρονίου, αφού δεν υπάρχουν … Ασκήσεις (προς επίλυση εντός κι ...εκτός σχολείου)! Αλήθεια, ποιος και πότε θα …ανασυγκροτήσει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (…τίποτε το προσωπικό), σύμφωνα με παλαιότερες και νεότερες εξαγγελίες των εκάστοτε Υπουργών Παιδείας;

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

CERN-LHC: Αναζητώντας ''το σωματίδιο του Θεού''…

Αύριο, 10 Σεπτεμβρίου 2008, ξεκινά η λειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider - LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN). Θα έχει αρχική ενέργεια 0,45 τρισεκατομμύρια ηλεκτρονιοβόλτ (TeV) σε θερμοκρασία -271 βαθμούς Κελσίου, λίγο πάνω από το απόλυτο μηδέν. Η ολοκλη-ρωμένη φάση λειτουργίας του, στα 7+7 TeV, αναμένεται, πιθανότατα, το 2010 όταν η ενέργεια σύγκρουσης των σωματιδίων (πρωτονίων-πρωτονίων) θα ξεπεράσει κατά 30 περίπου φορές οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν. Μέχρι τότε η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα θα αδημονεί: οι κυρίαρχες, σήμερα, θεωρίες των ειδικών της σωματιδιακής φυσικής και της κοσμολογίας θα αποδειχτούν ορθές ή λανθασμένες; Το Σύμπαν είναι έτσι, όπως το περιγράφουμε; Είναι αληθινή η φύση της λεγόμενης «θεωρίας του παντός», που η φυσική προσδοκά κάποτε να αναπτύξει; Δείτε περισσότερα (σε κατανοητό επίπεδο) εδώ κι εδώ και σε ... rap-έκδοση εδώ.
Το event της έναρξης θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω Live Webcast στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση:
http://webcast.cern.ch/. Επιστήμη και καθημερινότητα ή πώς δικαιολογούμε τα περίπου 8 δις δολάρια που μας στοιχίζει το πείραμα αναζήτησης- μεταξύ των άλλων- του ''σωματιδίου του Θεού''… Άραγε, αν οι υποθέσεις μας αποδειχθούν αληθείς, στο επόμενο ''ακριβότερο'' πείραμά μας θα αναζητήσουμε τον Θεό αυτοπροσώπως ή, μήπως, θρέψουμε πρώτα ''της Γης τους κολασμένους''; Πάντως, ο νους, το ερευνητικό πνεύμα και η φαντασία του ανθρώπου δεν έχουν όρια…

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Τηλε-παραθυράτοι και ''θεωρίες συνομωσίας''…

Καθώς οι τηλεπαραθυράτοι των – ο Θεός να τις κάνει- ειδήσεων των οκτώ κόπτονται περί πολλών και ποικίλων της εσωτερικής ‘’επικαιρότητας’’ ή περί των συμβάντων στον ημέτερο (με ήτα παρακαλώ) ομφαλό της Γης …γύρω μας άλλα λαμβάνουν χώρα…Έτσι, ερανίζοντας πρόχειρα από τον Τύπο, διάβασα ότι, κατ΄ ομολογία του προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ «Τρώω τη γραβάτα μου» Σαακασβίλι στο γερμανικό περιοδικό "Σπίγκελ", στην κυβέρνησή του υπάρχουν δύο... Ισραηλινοί Εβραίοι υπουργοί! Ο ένας από αυτούς είναι ο υπουργός Άμυνας και ο άλλος υπουργός υπεύθυνος για την Ενσωμάτωση της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας ! Και κατά την εφ. «Τάιμς της Νέας Υόρκης» Ουκρανοί χειριστές ήταν αυτοί που κατέρριψαν τα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη που έχασε στον πόλεμο η Ρωσία, πριν προλάβει να εξαρθρώσει πλήρως τις γεωργιανές ένοπλες δυνάμεις, εξουδετερώνοντας έτσι προσωρινά τη Γεωργία και ως βάση ισραηλινής ή αμερικανικής επίθεσης κατά του Ιράν! Με άλλα λόγια, το παιχνίδι που παίχτηκε στη Γεωργία ήταν πολύ σοβαρότερο από την τύχη της Οσετίας - γι αυτό και έκαναν τόση φασαρία οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και (έλα, ντε) η ΕΕ. Εν τω μεταξύ οι φήμες οργιάζουν για τον πατερούλη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ-Ιλ της Βόρειας Κορέας, καθώς δεν έχει πραγματοποιήσει καμία δημόσια εμφάνιση εδώ και τρεις εβδομάδες. Μάλιστα, Ιάπωνας ειδικός ισχυρίζεται ότι ο πραγματικός Κιμ ΓιονγκΙλ πέθανε το 2003 και οι ξένοι ηγέτες, όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Χου Τζιντάο της Κίνας που τον συνάντησαν πρόσφατα, στην ουσία ‘’συναντήθηκαν’’ με σωσία του- έναν από τους 4 που είχε ο Κιμ προκειμένου να παρουσιάζονται στη θέση του σε επίσημες εκδηλώσεις, επειδή φοβόταν ότι θα δολοφονηθεί! Κι εκεί που τα σύνολο των Ελλήνων τηλε-πεθαίνει στην …πείνα (αλλά και συνωστίζεται στα γραφεία Κτηματογράφησης), σύμφωνα με οικονομικές αναλύσεις η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση άνθησης (εν αγνοία ...κυβέρνησης και αντιπολίτευσης), παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες που δημιουργεί η παρατεταμένη διεθνής κρίση, καθώς δεν θα επηρεασθεί σημαντικά από τη σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ και την ευρωζώνη! Με τον ΟΟΣΑ να εκτιμά ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2008 θα είναι 1,8% έναντι 2,2% το 2007, της ευρωζώνης 1,3% το 2008 έναντι 2,6% και για την Ελλάδα, ότι θα διατηρήσει ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ 3,5% το 2008 έναντι 4,0% το 2007. Επίσης, ο ΟΟΣΑ δεν αναμένει σημαντικές μεταβολές το 2009.
Υπάρχουν άραγε ‘’θεωρίες συνομωσίας’’ από τον Μεγάλο Αδελφό, οι Illuminati που θα έλεγε και Liako.gr ή δε βλέπουμε την τύφλα μας; Α! μήπως, ''όλα είναι θέμα παιδείας'', που λέει και ο αρμόδιος Υπουργός (μας); Μια και το 32% των Ελλήνων υποεκπαιδευμένων, βλέποντας ένα λογαριασμό της ΔΕΗ, δεν μπορεί να καταλάβει ποια είναι η ημερομηνία πληρωμής του...

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Η Δανία τιθασεύει τον Αίολο

«Την αιολική ενέργεια τιθασεύει η Δανία ανοικτά των δυτικών ακτών της Βόρειας Θάλασσας ήδη από το 2002. Με ποσοστό 19,7% της παραγωγής ηλεκτρικού να προέρχεται από ανεμογεννήτριες, η Δανία κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στον τομέα αυτόν. Η χώρα άντλησε χρήσιμα διδάγματα από την πετρελαϊκή κρίση του 1973, εγκαινιάζοντας φιλόδοξο πρόγραμμα αιολικών πάρκων στα ανοικτά των ακτών της, αρνούμενη να ακολουθήσει το παράδειγμα της Σουηδίας, που είχε τότε στραφεί στην κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων». (εφ. Καθημερινή). Απλά και παραγωγικά...Σε εμάς είτε ενοχλούνται οι ...κατσίκες είτε αλλοιώνεται το περιβάλλον (τα οικόπεδά μας) είτε απειλείται η αναπαραγωγή των ψαριών! Άντε, να στήσουμε τις ανεμογεννήτριες στα σύννεφα, εκτός κι αν κάποια ..."αγγελάκια'' είναι "οικο-λόγοι''...

H γενοκτονία της 6ης Σεπτεμβρίου 1955...

«Σεπτεμβριανά» ονομάστηκε η γενοκτονία της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, όπου τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης λεηλατώντας και πυρπολώντας ελληνικά κατα-στήματα, σπίτια, σχολεία και εκκλησίες. Ο διάσημος Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2006, στο γοητευτικό βιβλίο του Ιστανμπούλ (εκ. Ωκεανίδα) γράφει: «Το 1955 όταν οι Εγγλέζοι ετοιμάζονταν να φύγουν από την Κύπρο και οι Έλληνες να αναλάβουν ολοκληρωτικά τη διακυβέρνηση του νησιού, ένας πράκτορας των μυστικών τουρκικών υπηρεσιών έβαλε βόμβα στο σπίτι που γεννήθηκε ο Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη…» και παρα-κάτω «το εχθρικό προς τις μη τις μη μουσουλμανικές μειονότητες [τουρκικό] πλήθος μαζεύτηκε στην πλατεία Τακσίμ, έκαψε, γκρέμισε και λεηλάτησε μέχρι το πρωί, πρώτα τα καταστήματα απ΄ όπου ψωνίζαμε με τη μητέρα μου στο Μπέγιογλου κι έπειτα όλη την πόλη» «οι καταστροφικοί τσέτες (…) με βιαιότητα που προκαλούσε φρίκη, έκαψαν και λεηλάτησαν μικρά φτωχικά ρωμαίικα μπακάλικα, γκρέμισαν μάντρες και μπήκαν σε σπίτια, βίασαν Ρωμιές και Αρμένισες και μπορεί κανείς να πει ότι φέρθηκαν το ίδιο ανελέητα με τους στρατιώτες που λεηλάτησαν την Ιστανμπούλ, όταν ο Σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής μπήκε στην πόλη».
Για να μη ξεχνάμε, μια και η εθνική μνήμη της Πολιτείας, των ακκιζόμενων ‘’παραθυράτων’’ TV-ΜΜΕ και πολλών συν-Ελλήνων φαίνεται να είναι, αλίμονο, πολύ-πολύ «κοντή»!
Related Posts with Thumbnails