Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συνδικαλιστική σύνταξη

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παραπάνω απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (δες εδώ)- είδες το Μνημόνιο! Η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας θεσμοθήτηκε το 1937 επί (του "κακού" ή "Πρώτου Εργάτη") Ιωάννη Μεταξά με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937 και αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία, οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999. Χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ και κυμαίνεται από 200 έως 600 ευρώ. Να σημειώσω ότι δεν υπήρχε για τους συνδικαλιστές του Δημοσίου τομέα (ΑΔΕΔΥ κτλ.).Και διερωτώμαι, μα, τόσα χρόνια δε βρέθηκε ούτε ένας από τους "αριστερούς" υπέρμαχους της εργατιάς να ζητήσει την άρση του - καλά για τη δεξιά δε λέω...Ούτε ένας υπουργός ή έστω Γενικός Γραμματέας να το αναφέρει; Ούτε ένας ΑΔΕΔΥς (sic) να ζητήσει ...εξομοίωση; Και διαβάζω σήμερα στην εφ. Καθημερινή τον αρθρογράφο να σχολιάζει μεταξύ των άλλων: (...) "Η υποκρισία των αγωνιζόμενων (εντός και εκτός Βουλής) συνδικαλιστών είναι το ένα στοιχείο. Υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να μας προβληματίσει. Πόσα ακόμη τέτοια κρυφά κονδύλια υπάρχουν στο δαιδαλώδες κρατικο-ασφαλιστικό σύστημα; Οι εισφορές στην Εργατική Εστία ήταν μια ακόμη χοάνη από την οποία αντλούσαν (για το καλό του συνδικαλισμού, βεβαίως, βεβαίως) διάφορα οι επαγγελματίες του συνδικαλισμού. Μόνο το 2011, δηλαδή τον πρώτο χρόνο που είχαμε στον λαιμό το μαχαίρι της χρεοκοπίας, είχε «εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του ΟΕΕ στον ΚΑΕ 2522Α “Επιχορήγηση εργατοϋπαλληλικών οργανώσεων” ύψους 19 200 000,00 ευρώ».Τι έγιναν ή τι γίνονται αυτά τα λεφτά; Μόνο μια έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης μπορεί να μας διαφωτίσει. Αν θέλουμε να έχουμε μια κατά προσέγγιση εικόνα μπορούμε να δούμε τι απέγιναν τα 11,3 εκατομμύρια του Οργανισμού Κοινωνικών Εκδηλώσεων (ΟΚΔΕ) ΔΕΗ την τριετία 2008 - 2010. Ανάμεσα στις δαπάνες υπήρχαν πολυτελή ταξίδια συνδικαλιστών με τις οικογένειές τους, δώρα με άγνωστους παραλήπτες κ.λπ.Πόσα λοιπόν τέτοια σκάνδαλα υπάρχουν στα (τύποις) λογιστικά βιβλία των σχέσεων του κράτους με τους συνδικαλιστές; Κανείς δεν ξέρει. Απλώς, ελέω Μνημονίου, κάθε λίγο και λιγάκι μας περιμένει και μια έκπληξη." Α, σήμερα απεργούν μετρό, τραμ, ηλεκτρικός...και οι δικαστές-εισαγγελείς που δικάζουν (δες εδώ) μόνο 9 με 10 το πρωί!
21-92012 Δες εδώ και εδώ τις προτάσεις Φωτόπουλου (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) και Λυμπερόπουλου (ταξί ΠΟΕΙΑΤΑ) για απεργία διαρκείας και τα "μπινελίκια" με τα οποία τους στολίζουν όσοι σχολιάζουν τα δυο δημοσιεύματα.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

buy erythromycin ointment online is used to treat bacterial infections of the eye. This medication is also used to prevent bacterial infections of the eye in newborn babies. It is in a class of medications called macrolide antibiotics. It works by killing bacteria that cause infections.

Related Posts with Thumbnails