Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ηλεκτρονικά βιβλία και πολιτικών κοκορομαχίες…

Πρόλαβε δεν πρόλαβε ο υπουργός Παιδείας να (ξανα)εξαγγείλει την εισαγωγή του ηλεκτρονικού βιβλίου στα σχολεία (δες σχετικά εδώ) και τη δημιουργία ψηφιακών βιβλιοθηκών και η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «κλεψιά της ιδέας» (δες εδώ)! Μα, νομίζω ότι οι μεν και οι δε εξαγγέλλουν (και ως κυβέρνηση υλοποιούν) τα όποια μέτρα λόγω ΕΣΠΑ (Δ΄ ΚΠΣ) και μόνο. Το ίδιο έγινε και με τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ και τα 300 και πλέον εκπαιδευτικά λογισμικά που δημιουργήθηκαν (και μερικώς, σπασμωδικά χρησιμοποιούνται στην τάξη) με τα χρήματα του Β΄ ΚΠΣ και του Γ΄ ΚΠΣ, αλλά και τις περίπου 500 υπάρχουσες σχολικές βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ (όπου οι βιβλιοθηκάριοι ξεσκονίζουν τα βιβλία, μετρώντας μαθητές και καθηγητές που περνούν έξω από την πόρτα τους…). Άντε να δούμε τι θα γίνει… και πότε οι εκάστοτε κυβερνώντες θα αντιληφθούν το ρόλο του ψηφιακού εγγραμματισμού στην εκπαίδευση, όχι μόνο ως αύξηση του ποσοστού απορρόφησης Κοινοτικών κονδυλίων για τη λεγόμενη ψηφιακή σύγκλιση αλλά ως εθνική στρατηγική.

2 σχόλια:

sideritis είπε...

Βασικά για την απορρόφηση ενδιαφέρονται, κάπου διάβασα ότι τα σίδερα για τη γέφυρα του Ρίου τα ζύγιζαν και για άλλα έργα.
Χτές, προχτές σε μικρή εκδήλωση σε χωριό, παρουσία ισχυρών πολιτικών προσώπων, ο ντόπιος Δήμαρχος κοκορεύονταν πως απορρόφησε όλο τον ΘΗΣΕΑ ΕΝΑ, σε αντίθεση με τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας του Νομού, που δεν είχε ιδιότητες στυπόχαρτου.
Διότι όπως έλεγαν οι εκπρόσωποι της Πολιτείας έρχεται και ο ΘΗΣΕΑΣ ΔΥΟ.
Σήμερα πάλι σε ραδιοφωνικό σταθμό κάποιος επαϊων έλεγε για τα καλούδια των οπτικών ινών, που θα μπορεί ...ο αγρότης να πουλάει τα παραδοσιακά προϊόντα του χωραφιού του στη διεθνή αγορά, ...ο επιχειρηματίας θα διευθύνει την επιχείρηση του, από το σπίτι του στην εξοχή, ... ο ασθενής από το σπίτι του θα στέλνει τις εξετάσεις στο γιατρό και θα έχει τη διάγνωση.
Δεν ξέρω γιατί θυμήθηκα ένα περιστατικό με την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, όταν επισκέφτηκε μια κάποια ¨κυρία εδώ -που δεν καταλάβαινε και πολλά- και της είπε Τώρα που ο Λαός είναι στην εξουσία Τι θέλεις να κάνουμε κλπ κλπ, της είπε η εν λόγω κυρία ...
Ασε τα πολλά πολλά,εγώ είμαι μια ... και δος μου μια τσγάρα να φουμάρω.

N. είπε...

...το λυπηρό (μη πω απαράδεκτο) είναι ότι όλα γίνονται χωρίς συνέχεια ή πρόβλεψη για αύριο λ.χ. για τη Γέφυρα του Ρίου που λες, καλώς έγινε (από το σωτήριο έτος 1968 το άκουγα... για να μη πω ότι ήταν όραμα του Χαρ. Τρικούπη), αλλά να προβλέπαμε και ένα διάδρομο για σιδηροδρομική γραμμή, κάτι που σίγουρα ο Τρικούπης θα προέβλεπε...Το θετικό της υπόθεσης κατά τη γνώμη μου είναι ότι στην πρεμούρα της απορρόφησης όλο και κάτι γίνεται και μένει. Μη ξεχνάς ότι δεν είναι μακρυά οι εποχές που τα "επιστρέφαμε" στο ταμείο!Όσο για τη ρήση "τώρα που ήλθε ο λαός στην εξουσία", καλά, ακόμα πληρώνουμε και θα πληρώνουμε τα γραμμάτια των τότε ταγών σε όλα τα επίπεδα.

Related Posts with Thumbnails