Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

e-government & friends-edu #2

Σχολιάζαμε εδώ και αλλού σχετικά με τις επιλογές των γενικών και ειδικών Γραμματέων ότι κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό e-γαζί, αφού εκ των πραγμάτων οι θέσεις των γραμματέων υπουργείων είναι καθαρά πολιτικές επιλογές συνεργατών. Προφανώς πολιτική επιλογή είναι και η θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Kαι άμα τον προ εβδομάδος διορισμό των νέων 13 Περιφερειακών Διευθυντών Π&Δ Εκπαίδευσης (δες εδώ), άρχισαν τα όργανα! Μη πω το τι σέρνεται στους διαδρόμους για ακραιφνείς επιλογές κομματικών στελεχών κι ας τα προσπεράσω σαν "ατεκμηρίωτα". Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω και την επώνυμη διαδικτυακή καταγγελία για την επιλογή του Περιφερειακού Διευθυντή Κρήτης, από τον συνυποψήφιό του άμα και αιρετό εκπρόσωπο στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης, οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι αλλού η επιλογή κι άλλα η… συνέντευξη κελεύει (δες αναλυτικά εδώ και μια δεύτερη επώνυμη καταγγελία-από Ήπειρο μεριά- εδώ).Κατά πως φαίνεται για μια ακόμα φορά οι βερμπαλισμοί περί αξιοκρατίας, διαφάνειας, ηλεκτρονικής(!) διακυβέρνησης, διαφορετικές (ως προς το παρελθόν) σχέσεις κράτους–πολίτη κι άλλα τέτοια πιασάρικα και ωραία εντός 90 ημερών πήγαν περίπατο!
Και παλαιοκομματικά τερτίπια!
Πέντε σχολεία εγκαινίασε προχθές ο υφυπουργός Παιδείας στη Θεσσαλονίκη, μόνο που μεταξύ των σχολείων αυτών το ένα λειτουργεί από το 2007 (δες εδώ) και σε άλλο εγκαινιάστηκε εργαστήριο Πληροφορικής χωρίς υπολογιστές! Τουτέστιν e-government από το ...παρελθόν που λένε! Aντίλογος (17-1-2010) εδώ.

2 σχόλια:

teagan είπε...

Μπα θα πάρει καιρό να γίνουμε η Δανία του Νότου, ή μήπως γίναμε ΔΑΝΕΙΑ της Μεσογείου; καλό ε;

N. είπε...

Και που είσαι ακόμα!Εξάλλου σιγά-σιγά η ...αγουρίδα (πράσινη ανάπτυξη, πράσινα άλογα κτλ.)γίνεται μέλι(καλά νάναι τα φίλια ΜΜΕ).

Related Posts with Thumbnails