Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Ψήφος καθ΄ υπόδειξη ή μαύρο στο Μνημόνιο;

Το σκίτσο είναι από τη στήλη του Στάθη στην εφ. Ελευθεροτυπία
Αντιγράφω από τον Τύπο των ήλων στην εφ. Ελευθεροτυπία: «Εκείνο που χαρακτηρίζει και "σταμπάρει" ανεξίτηλα τους... ανεξάρτητους κυβερνητικούς υποψηφίους δεν είναι τόσο τα ιδιαίτερα γνωρίσματα (ηπιότης του Καμίνη, "ριζοσπαστισμός" του Μπουτάρη, μεταλλάξεις του Τατούλη κτλ.), αλλά η υποστήριξή τους από το κυβερνών κόμμα. Απόδειξη απτή, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ θεώρησε επιβεβαίωση της πολιτικής του το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Επομένως, είναι βέβαιον ότι το βράδυ της Κυριακής το κυβερνών κόμμα θα εγκαταλείψει εντελώς τα προσχήματα και θα θριαμβολογήσει ανοιχτά εν η περιπτώσει εκλεγούν οι... ανεξάρτητοι εκλεκτοί του (Καμίνης, Μπουτάρης, Τατούλης), καθώς και οι καθαρώς κομματικοί υποψήφιοι (Σγουρός, Μίχας κ.ά.). Και θα 'χει δίκιο: θετική ψήφος στους συγκεκριμένους υποψηφίους σημαίνει πλήρη νομιμοποίηση της ασκούμενης πολιτικής. Μιας πολιτικής ακραιφνώς νεοφιλελεύθερης, άκρως δυναστικής και αντιλαϊκής, η οποία -με άλλοθι την υπαρκτή κρίση- οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο. Μιας πολιτικής την οποία μόνο μια πρωτόγονη Δεξιά θα μπορούσε να διανοηθεί και να υλοποιήσει... Οι "ανεξάρτητοι" κυβερνητικοί υποψήφιοι ουδέποτε ψέλλισαν έστω μια λέξη εναντίον της ζοφερής αυτής πολιτικής. Ποτέ δεν προβληματί-στηκαν. Ούτε εναντιώθηκαν... Λένε κάποιοι, ότι η ψήφος στους κυβερνητικούς υποψηφίους αποτελεί το "μη χείρον", δηλαδή, το "βέλτιστον", με συγκρίσιμο μέγεθος τους υποψηφίους της Δεξιάς. Όμως με βάση τα προεκτεθέντα περί πρωτόγονης Δεξιάς που κυβερνά με έξωθεν εντολείς και Μνημόνιο, κάλλιστα μπορεί να πει κανείς: το μη χείρον... χείριστον!» Τι να πω, επικροτώ! Εξάλλου, σύμφωνα με την παροιμία, ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο [μπορούν να] χαίρονται...
Δες στο
ίδιο: Οι... πεφωτισμένοι και τα «πρόβατα», όταν οι πεφωτισμένοι των Παρισίων, του Βερολίνου και της Βιέννης -άμεσα ενδιαφερόμενοι για την τύχη της χειμαζόμενης Αθήνας- υμνούν, προκρίνουν και «προτείνουν» Καμίνη!
13-11-2010 Κάτοικος του Αγ. Παντελεήμονα, μέλος εφορευτικής επιτροπής σε εκλογικό τμήμα της περιοχής καταγγέλλει πώς ψήφισαν 44 Αφγανοί έχοντας στα χέρια τους ψηφοδέλτια του κ. Καμίνη (δες εδώ).
15-11-2010 Τα κεφάλια μέσα
15-11-2010 Η σιωπηρή πλειοψηφία...
15-11-2010 Τους έστειλαν για …περίπατο!
15-11-2010 Νικητές η αποχή τα λευκά και τα άκυρα
15-11-2010 Αποχική δημοκρατία...
15-11-2010 Η αλήθεια των αριθμών
15-11-2010 Στρος-Καν: «Το πρόγραμμα του ΔΝΤ έγινε κατανοητό στην Ελλάδα»
16-11-2010 Μειοψηφικοί οι νικητές!
16-11-2010 Βολικοί μύθοι
16-11-2010 για μιαν ημέρα εκλονίσθηκαν...
24-11-2010 Γιατί κέρδισαν Καμίνης - Μπουτάρης

1 σχόλιο:

N. είπε...

Μολαταύτα οι «ανεξάρτητοι»- κυβερνητικοί υποψήφιοι Καμίνης, Μπουτάρης, Τατούλης (κι άλλοι υποθέτω) εξελέγησαν…ό.έ.δ.

Related Posts with Thumbnails