Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μάρκετινγκ διαμέσου φυσικής!




Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, ο Dan Cobley, διευθυντής μάρκετινγκ της Google, σε αυτή του τη διάλεξη (TED Talks 2010) με τίτλο: «Τι με δίδαξε η φυσική για το μάρκετινγκ» ταιριάζει τα (φαινομενικά) αταίριαστα!...Χρησιμοποιώντας το δεύτερο νόμο του Νεύτωνα, την αρχή της αβεβαιότητας του Χάιζενμπεργκ, την επιστημονική μέθοδο (1) και το δεύτερο νόμο της Θερμοδυναμικής, εξηγεί τις βασικές αρχές του branding, δηλαδή, της διαχείρισης της εμπορικής ταυτότητας ή σήματος (brand) με σκοπό να διαμορφώσει μία συγκεκριμένη ταυτότητα για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία ώστε αυτό να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα (συναφή) προϊόντα (δες εδώ). (Ο όρος brand προέρχεται από την αμερικανική δύση, όπου οι κτηνοτρόφοι χρησιμοποιούσαν μια πυρακτωμένη σιδερένια σφραγίδα, branding iron, για να αποτυπώνουν στο δέρμα των ζωών τους το σήμα τους.) Αμ’ πάντοτε έλεγα ότι η φυσική είναι (και) πολιτιστικό αγαθό!
Errata: Ο ομιλητής διατυπώνει ορθά το δεύτερο νόμο του Νεύτωνα, " η δύναμη ισούται με τη μάζα επί την επιτάχυνση" και όχι με "τον όγκο επί την επιτάχυνση" που αναγράφεται στον ελληνικό υπότιτλο.

via http://amfipolis.blogspot.com/2011/01/blog-post_8350.html

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Περί προτύπων και πειραματικών σχολείων

Χρόνια τώρα είχα την απορία «ποιος ο λόγος ύπαρξης των πειραματικών σχολείων» του άρθρου 31 το νόμου 1566/1985…Βέβαια ο «σοφός» νομοθέτης υποστηρίζει ότι «σκοπός των πειραματικών σχολείων είναι η πρακτική παιδαγωγική επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η πειραματική εφαρμογή προγραμμάτων και μεθόδων διδασκαλίας, καθώς και η πειραματική χρήση σχολικών βιβλίων, οπτικοακουστικών και άλλων μέσων εκπαιδευτικής τεχνολογίας.» Αλλά, αν δεν κάνω λάθος, ως καλόπιστος παρατηρητής, ξέχωρα από την υλοποίηση του πρώτου σκέλους (με δειγματικές διδασκαλίες για τους φοιτητές των λεγόμενων καθηγητικών σχολών, για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της εισαγωγικής επιμόρφωσης των ΠΕΚ, άντε και κάποια δειγματική ή ένδοϋπηρεσιακά σεμινάρια για τους νυν υπηρετούντες), δεν έχω υπόψη μου, στα 25 χρόνια λειτουργίας τους, κάποια «πειραματική εφαρμογή προγραμμάτων και μεθόδων διδασκαλίας κτλ.», ας πούμε στα μαθήματα των φυσικών επιστημών –πλην αυτής του προγράμματος Φυσική PSSC μαζί με άλλα 200 τόσα λύκεια… Και παρακάτω, δε θυμάμαι να έχουν υλοποιηθεί έστω και άπαξ τα προβλεπόμενα στο εδάφιο 4 του νόμου, ότι δηλαδή: «Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορούν να μετατρέπονται τα πειραματικά σε κοινά σχολεία, καθώς και κοινά σχολεία σε πειραματικά. Τα πειραματικά σχολεία που συμπληρώνουν έξι έτη λειτουργίας μετατρέπονται υποχρεωτικά.» Τουναντίον σφαγή έχει γίνει - ποιος θα πάρει τη θέση, ποιος - ως προς τα προβλεπόμενα από το εδάφιο 9 : «Όσοι διδάσκουν στα πειραματικά γυμνάσια και λύκεια έχουν μειωμένο κατά πέντε ώρες υποχρεωτικό ωράριο εβδομαδιαίας διδασκαλίας από το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε άλλα σχολεία».Και να δεις τι έγινε σε πλείστες όσες επαρχιακές πρωτεύουσες με την αναγγελία της εκεί ίδρυσης πειραματικού σχολείου… Ποιο θα μετονομαστεί σε Πειραματικό ποιο, λόγου χάρη, το 2ο ή το 4ο Γυμνάσιο; Σφαγή για το «μείον πέντε»…
Κατά τα άλλα, και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράματα, υπάρχουν και πειραματικά σχολεία που πράγματι κάνουν δουλειά πάνω από το μέσο όρο (όποιος κι αν είναι αυτός), αλλά υπάρχουν και πειραματικά που μόνο στο ωράριο υπερτερούν… Όσο για την κλήρωση των μαθητών, ε, δε λέω μια κλήρωση είναι πάντα κλήρωση, μόνο προς τι; Αφού τη δουλειά ενός πειραματικού δυνητικά κάνει και το σχολείο της γειτονιάς - και αυτός είναι πιθανόν ο λόγος (αυτογνωσία;) που ο νομοθέτης προβλέπει την εναλλαγή τους ανά εξαετία. Απτό παράδειγμα η προχθεσινή είδηση για τον μαθητή από το Λύκειο Λιτόχωρου που προσκλήθηκε στο πανεπιστήμιο του ΜΙΤ (δες
εδώ). Μη πω ότι μικρές αναλογικά είναι οι επιτυχίες και οι διακρίσεις των μαθητών των νυν πειραματικών σχολείων στις μαθητικές Ολυμπιάδες Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής και σε ανάλογους πανελλήνιους και διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς. Ως εκ τούτου, πειραματικά, τι; Μα η αναμόρφωσή τους, ώστε «να λειτουργούν ως "πιλότοι της γνώσης", ως φωτεινά παραδείγματα για όλα τα σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης» κατά την υπουργό Παιδείας (δες εδώ).Δεν ξέρω κατά πόσο το «αναμορφωτήριο» λέγετε ΕΣΠΑ (!) αν και με κάνει καχύποπτο η αποστροφή: «Το εκπαιδευτικό μας σύστημα χρειάζεται την αξιοκρατική πνευματική άμιλλα, την αριστεία και την καινοτομία (...)».
Και προφανώς το συμπίλημα στην υπουργική πρόταση: «Τα Πειραματικά Σχολεία (στα οποία εντάχθηκαν με το Ν. 1566/85 και τα ιστορικά Πρότυπα Σχολεία) έχουν μακρά ιστορία στον τόπο μας. Τα σχολεία αυτά στη διαδρομή τους παρείχαν ευκαιρίες κοινωνικής κινητικότητας με όρους αμιγώς αξιοκρατικούς, αποτέλεσαν πυρήνες παραγωγής της πνευματικής, πολιτικής και κοινωνικο-οικονομικής ηγεσίας, που είχε ανάγκη ο τόπος. Παράλληλα συνέβαλλαν επί πολλά χρόνια στην ανάπτυξη και εφαρμογή σημαντικών εκπαιδευτικών καινοτομιών και λειτούργησαν ως κέντρα πρακτικής άσκησης εκπαιδευτικών. Πολλά από τα σχολεία αυτά αποτέλεσαν εκπαιδευτικά ιδρύματα υψηλού κύρους και μεγάλης ακτινοβολίας, παρήγαγαν αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο, αποφοίτησε πλειάδα σημαντικών προσωπικοτήτων της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας από αυτά, και προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία», υποδηλώνει, τι άλλο, «στερνή μου γνώση να σ΄είχα πρώτα»... Το αφήνω ασχολίαστο ή καλύτερα αντιγράφω – την απάντηση/σχολιασμό – από παλαιότερο άρθρο του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη: «Εν ονόματι μιας υπεραπλουστευτικής στη βάση της και δήθεν επαναστατικής λογικής που επικράτησε στις αρχές της δεκαετίας τού '80, μιας νοοτροπίας επιφανειακού εξισωτισμού, που πίστευε απλοϊκά ότι πλήττοντας τα "ελιτίστικα" τάχα σχολεία, τα δημόσια δηλ. σχολεία επιλέκτων (Πειραματικό, Βαρβάκειο) και τα καλά ιδιωτικά σχολεία και καταργώντας έτσι τις διαφορές θα οδηγούσε αυτομάτως τη δημόσια εκπαίδευση σε αναβάθμιση, το Πειραματικό (=ΠΣΠΑ) και το Βαρβάκειο άλλαξαν καθεστώς. Καταργήθηκε η επιλογή των μαθητών μέσα από δημόσιο διαγωνισμό. Καταργήθηκε η επιλογή των εκπαιδευτικών, που μπορούν να διδάξουν σε τέτοια πρότυπα σχολεία. Καταργήθηκαν τα κίνητρα που έχουν οι διδάσκοντες σε τέτοια σχολεία να αφοσιωθούν στο έργο τους, να ετοιμάζονται καλύτερα και να εργάζονται περισσότερο ώστε, να λειτουργούν ως πρότυπα εκπαιδευτικών και ως εκπαιδευτές νέων καθηγητών σε υποδειγματικές μορφές διδασκαλίας. Καταργήθηκε, τέλος, η άμεση και ουσιαστική σύνδεση που είχε, προκειμένου για το Πειραματικό, με το πανεπιστήμιο, κατά την οποία ειδικοί πανεπιστημιακοί καθηγητές της παιδαγωγικής είχαν την εποπτεία και ουσιαστική ευθύνη της εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολείων. Αποτέλεσμα: Τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία διατήρησαν απλώς το... όνομά τους!»
Για να τελειώνω: Μήπως η νυν υπουργός Παιδείας ήταν μεταξύ αυτών που κραύγαζαν τότε, μαζί με τους κομματικούς συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, τους πάσης φύσεως «δημοκράτες» και τους γενικώς και αορίστως αριστερούς για την κατάργηση των τότε προτύπων; Μήπως ο αγλαός πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, ο και υπουργός παιδείας χρηματίσας, πρέπει πριν από όλα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την κατάργησή τους, πριν επαναλειτουργήσουν; Γιατί ξέρετε τι μου θυμίζει αυτή η ιστορία; Μια ανάλογη, αυτή της κατάργησης του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών από το γυμνάσιο και την μετά δεκαετία επαναφορά τους… Και γιατί μου το θυμίζει: τα ίδια πρόσωπα, και εννοώ τους τότε συμβούλους του (υπό κατάργηση, επιτέλους!) Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπως ψήφισαν την έξωσή τους από αναλυτικό πρόγραμμα, παρόμοια τα επανέφεραν! Έτσι, απλά…σαν τίποτα να μη γνώριζαν! Και διάβασα και 333 σχετικές απαντήσεις στο open.gov στο δεκαήμερο «διάλογο»
περί πειραματικών και προτύπων…Δε λέω, ο καθείς με την ενδιαφέρουσα άποψή του. Αλλά, φτάνει πια με αυτή τη ψευτοδιαβούλευση… Αλήθεια, γιατί δε διαβουλευτήκαμε και για το ΔΝΤ; Ή για το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού; Έρρωσθε!
1-2-2011 Σημαντικά είναι τα Πρότυπα Σχολεία!...

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Stephen Hawking: Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;



Ο διάσημος Άγγλος θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ (Stephen Hawking) θέτει κάποια μεγάλα ερωτήματα για το Σύμπαν (μας): Πώς ξεκίνησε ; Πώς άρχισε η ζωή; Είμαστε μόνοι μας; …Και σχολιάζει το πώς θα μπορούσαμε να επιχειρήσουμε να τα απαντήσουμε. Ομιλία στο TED 2008.Ελληνικοί υπότιτλοι. (Περισσότερες διαλέξεις TED με ελληνικούς υπότιτλους εδώ.)
Δες και Στίβεν Χόκινγκ: «Δε δημιούργησε ο Θεός το Σύμπαν».

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Τρωκτικά και ΜΕGAπαπαγαλάκια στον πάγκο τους…



Γράφει ο Στάθης στην εφ. Ελευθεροτυπία και αναδημοσιεύω: «Αρίστευσε ο Κώστας Τζαβάρας, βουλευτής της Ν.Δ. Μπινελίκωσε πατόκορφα και με ευπρέπεια δύο απ' τους εκπροσώπους της τηλεοπτικής τυραννίδας. Στον «αέρα» και προς απόλαυσιν του πανελληνίου (ως εκ των υστέρων φαίνεται) ο κ. Τζαβάρας, με τα βοτσαλάκια του Δημοσθένη στο στόμα, πετροβόλησε την οίηση του κ. Πρετεντέρη και τη μετριότητα της κυρίας Τρέμη, όντως τους «πήρε με τις πέτρες» (όπως όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρουν επίσης με τις πέτρες τον ίδιο, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ οι πολίτες για αυτά που υποφέρουν)...Όπως και να 'χει ήταν μια καλή στιγμή και, προσωπικώς, πολύ θα ήθελα στη θέση του κ. Τζαβάρα, το ευγενικό αυτό μπινελίκι να το είχε ρίξει κάποιος αριστερός, εδώ και πολύν καιρό...» (ο διάλογος κι εδώ). Καιρός ήταν…και όπως αλλού διαβάζω:«(...) κάποιος να βάλει στη θέση τους αυτούς τους κυρίους και την κυρία που ως "κηπουροί" νομίζουν ότι κάθε βράδυ μας ποτίζουν με χαζόνερο και αφετέρου που βρέθηκε επιτέλους και κάποιος βουλευτής να αρθεί στο ύψος του αξιώματός του και να πει τα πράγματα με το όνομά τους, εν γνώση του ότι από το κανάλι αυτό θα αποκλεισθεί επ΄ αόριστον.»Από την άλλη πάλι αλιεύω ότι «άρχισαν τα όργανα της εκδίκησης εναντίον του Τζαβάρα», μια και η γνώμη του βουλευτή (δικηγόρος από την επαρχία...) πολλούς και ισχυρά συμφέροντα έθιξε (δες εδώ). Δες και "Ο Τζαβάρας τα χώνει στο Mega" όπως και "Ο μύθος των πανίσχυρων καναλιών και τηλεπαρουσιαστών καταρρίφθηκε".
23-1-2011 MEGAχασαποανγνωστάκηδες, ολέ!
23-1-2011 Η «δημοκρατία της επικοινωνίας» καταρρέει
23-1-2011 Βάλτε κάποιον φυλακή!
23-1-2011 Ο κόσμος θα πάρει με τις πέτρες τα «μήντια» της προπαγάνδας

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ο Κομφούκιος στην πλατεία Τιενανμέν

Διαβάζω ότι ένα χάλκινο άγαλμα του Κομφούκιου, ύψους 8 μέτρων, εγκαινι-άστηκε πριν από λίγες μέρες στην πλατεία Τιενανμέν, έξω από το Ιστορικό Μουσείο της Κίνας (δες εδώ). Και έτσι επιβεβαιώθηκε η στροφή της «μετα-κομμουνιστικής» Κίνας στις εθνικές ρίζες, που δένει γάντι με την ιδεολογική προπαγάνδα της «αρμονικής κοινωνίας» του σημερινού προέδρου Χου Τζιντάο. Ο Κομφούκιος, ο εθνικός φιλόσοφος της Κίνας, αποκηρυγμένος από τον Μάο Τσετούνγκ στα χρόνια της Πολιτιστικής Επανάστασης ξανάρθε σιγά σιγά στη μόδα. Όχι μόνο ως εθνικό σύμβολο, αλλά και ως θρησκευτικό! Δε με εκπλήσσει. Στο ταξίδι στην Κίνα παρατήρησα ότι ο Κομφούκιος λίγο-πολύ είναι παντού (και γιατί όχι και στην πλατεία Τιενανμέν), ενώ ο Μάο, ο άλλοτε «Μεγάλος Τιμονιέρης», απουσιάζει ολότελα! Εξαίρεση αποτελεί - για μένα τον τουρίστα - το τεράστιο πορτρέτο του που δεσπόζει στην είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης, κατέναντι του Μαυσωλείου του! Και τώρα Μάο και Κομφούκιος στην ίδια τεράστια πλατεία, ο ένας σχεδόν δίπλα στον άλλο!... Μεγάλη η πλατεία Τιενανμέν, καλά φρουρούμενη -κάμερες παρακολούθησης ανυψώνονται ολούθε- πολυπληθής την ημέρα, με τους Κινέζους να κάνουν ουρά εκατοντάδων μέτρων για να επισκεφτούν το Μαυσωλείο του Μάο ή να μπουν στην Απαγορευμένη Πόλη. Αλλά έρημη μετά τις οκτώ το βράδυ, αφού απαγορεύεται η προσπέλασή της μετά τα γεγονότα 4 Ιουνίου του 1989 (δες κι εδώ)- κάπου κοντά στον φρουρό, στη δεύτερη φωτό, ο άγνωστος διαδηλωτής γνωστός ως "the Tank Man " στάθηκε μπροστά στο επελαύνον τανκ, τότε…. Α, και για να μπεις στην πλατεία περνάς από τα σκάνερ της εισόδου της!
Δες και To Μέγα Σινικό τείχος

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ρίτσαρντ Γουόλφ vs ΓΑΠ, αλλά «λεφτά υπάρχουν»



Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας από τον μαρξιστή οικονομολόγο Richard D.Wolff  για την οικονομία των ΗΠΑ, και κατά συνεκδοχή για την παρούσα κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας (από το λεπτό 9.10 στο βίντεο).O Richard  Wolff υπήρξε καθηγητής και του ΓΑΠ, όταν αυτός ήταν όταν φοιτητής στο University of Massachusetts Amherst! Αλλά όπως αποδεικνύεται, ο ΓΑΠ - όπως όλοι οι καλοί γόνοι "ολίγιστοι" και μη - παιδί της αποστήθισης υπήρξε, μια και το «μάθημα» το είπε «απέξω» προεκλογικά (τότε που …έδινε Πανελλαδικές) με το διαβόητο «Λεφτά υπάρχουν», αλλά κώλωσε από το πρώτο εξάμηνο της πρωθυπουργίας του… Θα μου πεις «κι εγώ τι φταίω;». Έλα μου ντε, μην και φταίω εγώ που εσύ έβλεπες/βλέπεις(;) το "Δελτίο των οκτώ" και τις άλλες τηλεοπτικές συζητήσεις στο MEGA;Εξάλλου, όπως ο αποκαλυπτικός Richard  Wolff λέει, o λαός (και οι επιχειρήσεις και οι πλούσιοι) θέλουν την κυβέρνηση να τους ωφελεί και να μη τους φορολογεί (…) και οι πολιτικοί (οι κυβερνήσεις) χρειάζονται από τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις τα λεφτά για την πολιτική τους δράση και από το λαό τις ψήφους… Kαι η (μόνη) λύση, «δώσε και στις δυο πλευρές αυτό που θέλουν, μη φορολογείς κανέναν και λύσε το πρόβλημα με δανεισμό…». Λες να κατάλαβα για ποιο λόγο κι εγώ …έβλεπα MEGA; Στην υγειά μας! Το ΔΝΤ είναι εδώ, κραταιό...
via: http://jungle-report.blogspot.com/2011/01/o-r-wolff.html όπου και σχετικά σχόλια
14-1-2011 Δριμεία κριτική με σύμμαχο... τον Γκόρντον Μπράουν
14-1-2011 Υπήρχε άλλος δρόμος
23-1-2011 Ποιος φτιάχνει, αλήθεια, τα μνημόνια;

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Βουλευτές στη φυλακή για κατάχρηση δημοσίου χρήματος



Για δες οι Εγγλέζοι! Για κάτι …ψωροχιλιάδες στερλίνες στέλνουν τους καταχραστές βουλευτές τους στη φυλακή – χωρίς, υποθέτω, εξεταστική από τη Βουλή και τα τοιαύτα, γνωστά και ως «κουκουλώματα», όπως συμβαίνει εν Ελλάδι για τα αντίστοιχα φαινόμενα… Και να που αλιεύω (δες εδώ) ότι: «Σε γνωστό πολιτικό έχει επικεντρωθεί το ΣΔΟΕ, καθώς η αγορά κατοικίας που έκανε σε ακριβή περιοχή του κέντρου των Αθηνών, τράβηξε την προσοχή» και «οι πληροφορίες θέλουν να έχουν προκύψει στοιχεία εις βάρος του (…)» «Τα στοιχεία αφορούν στην περιουσιακή του κατάσταση καθώς και στο "πόθεν έσχες" του ενώ φαίνεται πως ελέγχονται και τα "πόθεν έσχες" συγγενών και φίλων του, ενώ εξετάζεται και ο ρόλος του σχετικά με εξοπλιστικά προγράμματα.» Άντε! Επίσης «το ΣΔΟΕ ελέγχει και πρώην υπουργό, ο οποίος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν εξεταστικές επιτροπές, λόγω του "πόθεν έσχες" του ιδίου αλλά και της γυναίκας του. Η έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έφερε στο φως και άλλα πρόσωπα, θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν υπεράνω υποψίας(…)». Και το απίστευτο: «Κάποιος από τους πολιτικούς άρχοντες της χώρας ήταν "άτυχος", καθώς το ΣΔΟΕ εφοδιάστηκε, πιθανότατα μέσω ανώνυμης καταγγελίας, με στοιχεία για αδήλωτο κομμάτι της περιουσίας του (...)». Παράλληλα υπάρχει καταγγελία και για άλλο βουλευτή που μετέχει και σε Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης σκανδάλου! Λες να γίνει κι εδώ…της Αγγλίας; Να αρχίσουν, δηλαδή, από την περιβόητη "Ροζ Βίλα"; Άμποτε! Να το δώ και να μη το πιστεύω!
9-1-2011 Πέντε πολιτικοί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ
11-1-2011 Ο Αγγλος βουλευτής
11-1-2011 Τριετής κάθειρξη για τον πρώην επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων
12-1-2012 Το βρετανικό παράδειγμα
14-1-2011 Θα τους πάρουν -λέμε- με τις πέτρες...
14-1-2011
Στη Βουλή η δικογραφία για εμπλοκή Σημίτη με το swap της Goldman Sachs
15-1-2011 Η σκανδαλώδης ατιμωρησία των πολιτικών
15-1-2011 Ακης:«Δεν είναι δα και παλατάκι»
17-1-2011 Παζάρι για παραπομπή 10-15 πρώην υπουργών
26-1-2011 Στις 5 Μάη 2009, ο Πάγκαλος έδωσε συνέντευξη στο ρ/σ «Φλας» και στους δημοσιογράφους Γ. Κύρτσο και Γ. Σταματόπουλο. Απολαύστε ένα αποκαλυπτικότατο απόσπασμα (δες εδώ: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=21118 )
-Πάγκαλος: «Δηλαδή, υπάρχει τώρα η υπόθεση SIEMENS. Η υπόθεση SIEMENS παίρνει κολοσσιαίες διαστάσεις στο μυαλό των συμπολιτών μας. Γιατί δε λέμε εν πάση περιπτώσει τι αδικήματα υπάρχουν ρε παιδιά εδώ; Πήρε ο Τσουκάτος κάτι λεφτά, τα πήγε σε ένα κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τι αδίκημα είναι αυτό; Με βάση το τι αδίκημα είναι αυτό να το στείλουμε στη Δικαιοσύνη. Και με την ευκαιρία, να μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω, τι αδίκημα είναι αυτό, γιατί λίγο - πολύ όλοι έχουμε τσαλαβουτήσει στα νομικά».
-Δημοσιογράφος: «Εσείς έχετε καταλήξει»;
-Πάγκαλος: «Δηλαδή, τι αδίκημα είναι; Παίρνω από μια ιδιωτική εταιρεία λεφτά και τα πάω σε ένα κόμμα, είναι αδίκημα κάποιου είδους;».
-Δημοσιογράφος: «Το κόμμα έχει αρνηθεί ότι έχουν μπει στα ταμεία του».
-Πάγκαλος: «Ασχετο αυτό, είναι άλλο θέμα αυτό, είναι θέμα, πώς να το πούμε, ηθικής και πολιτικής τάξεως. Αλλά τι αδίκημα είναι; Γιατί εδώ μιλάμε για Δικαιοσύνη, έτσι; Τι αδίκημα είναι να πάρω λεφτά και να τα πάω σε ένα κόμμα;»
...Κι εγώ αυτό λέω!Αλλιώς πώς τα κόμματα θα΄καναν, ας πούμε, προεκλογική εκστρατεία ή θα πλήρωναν τα κομματικά τους στελέχη;Εμ, ...λες να μην ξέρει κοτζάμ Αντιπρόεδρος;
30-1-2011 Siemens: Εγκλημα διαρκείας χωρίς ενόχους και τιμωρία
12-2-2011 Πού πάνε, ρε! Πού πάνε!


Related Posts with Thumbnails