Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Τα γραπτά των Πανελλαδικών στη μέγγενη του "είπα-ξείπα"

«Στο ράφι τα γραπτά ως την Παρασκευή» γράφει η εφ. Το Βήμα. Παρα-κάμπτοντας το ρεπορτάζ, ας έλθω στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από τη δια-μαρτυρία για την περικοπή των (ήδη χαμηλών) αμοιβών των απασχο-λούμενων εκπαιδευτικών στα Βαθμολογικά Κέντρα από 5% έως 38% (δες αναλυτικά εδώ) - επειδή κάποιοι τα λόγια "λεφτά υπάρχουν", τα κάνουν έργα, αφαιρώντας τα από τις τσέπες μας... Και κοντά σε αυτό ο εμπαιγμός και η κοροϊδία ότι «Οι αμοιβές θα είναι ίδιες με τις περσινές»...Τώρα ο «κλαυθμός και οδυρμός» του blogger υφυπουργού Παιδείας, ότι δηλαδή: «Για τις περικοπές που σημειώθηκαν δεν πρέπει να μου τις χρεώνετε προσωπικά. Είχα φροντίσει να διασφαλιστούν τα ποσά που είχαν δημοσιοποιηθεί αρχικά (...)», ε, το είπα ξείπα δε συνιστά υπεύθυνη πολιτική (αν και χαρακτηρίζει πλήρως την παρούσα Κυβέρνηση), ίσως γι αυτό και το λεχθέν από τον ίδιο: «Μπορείτε να μου αποδίδετε εκείνες τις ευθύνες που έχω ως μέλος της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική που ακολουθείται» (δες εδώ). Προφανώς το περιεχόμενο του δελτίου τύπου της υπουργού δεν το σχολιάζω. Άλλοι το έχουν σχολιάσει πολύ καλά (ενδεικτικά εδώ, εδώ), μέχρι και ο blogger υφυπουργός δήλωσε: «Αναγνωρίζω ότι πολλοί καθηγητές θα ήταν έτοιμοι να συνεισφέρουν, έστω και χωρίς αμοιβή. Έχω συναντήσει και έχω συνομιλήσει με πολλούς από αυτούς στα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα που έχω επισκεφθεί». Και για τους τόοοσο ανησυχούντες μαθητές, γονείς, πολιτικούς αναλυτές και λοιπούς: ας μην ανησυχούν, τα γραπτά θα διορθωθούν, έστω και με κάποια χρονική καθυστέρηση. Αυτό που φαίνεται ότι δεν μπορεί να διορθωθεί είναι η προχειρότητα των αποφάσεων του πάλαι ποτέ ΥΠΕΠΘ, μια και πολλοί «αποσπασμένοι», κολλητοί και μη , φευ, συμβουλεύουν τους εκάστοτε υπουργούς και υπουργούντες…

17-6-2010 H υπουργός έφα... Η ΑΔΕΔΥ είπε... Γονέας vs ενίων ΟΛΜΕτζήδων...Ο "Ρ", το "Β" και η Ελίζα Β. σχολιάζουν...
21-6-2010 Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τις αμοιβές των βαθμολογητών και επιτηρητών
23-6-2010 Τέλος η αποχή των βαθμολογητών αποφάσισε η ΟΛΜΕ

4 σχόλια:

Miltos είπε...

Πολύ στο τζάμπα τόριξε το μετονομασθέν ΥΠΕΠΘ, δωρεάν η βαθμολόγηση, δωρεάν η τρίωρη επιτήρηση... σαν το άλλο το αμίμητο του πολίτη που έδινε τον μισθό του...λες και είναι δωρεάν και τα ψώνια στα supermarket.
Φαίνεται νέοι μαθητευόμενοι μάγοι συμβουλάτορες, αποφαίνονται χωρίς να ξέρουν την δουλειά.
Πριν χρόνια, με την ευκαιρία της μετα-απο-ρύθμισης Μάκη είχε έρθει στην πόλη μας ο τότε γενικός γραμματέας του ΥΠΕΠΘ, νομίζω ο Γ.Σ. , σε παρατεθέν γεύμα με ΠΕ04 -ήταν κάμποσοι- έπεσε η κουβέντα σε γνωστούς φυσικούς, μεταξύ των οποίων ο Α, ο Β ..ε τότε αν και ο Γ.Σ. δεν "πολυπήγαινε" τον Α ..λέει: α ο Α τεχνοκράτης της εκπαίδευσης ... Φαίνεται το ΥΠΔΒΜκΘ χρειάζεται τεχνοκράτες της εκπαίδευσης να συμβουλέυσουν την πολλά υποσχόμενη Υπουργό τον καθηγητή Υφυπουργό και την ωραία Υφυπουργό που δεν πολυεμφανίζεται τι δεον γενέσθαι ή τουλάχιστον να μην πέφτουν σε λούμπες ...μειώνοντας το γραπτό από 2,1 ευρώ στα 2 ευρώ και την επιτήρηση από τα 17 στα 14 ευρώ.
Ξεθεμελιώνεις έτσι ότι πας να χτίσεις, και μη χειρότερα ..τι άλλο θα ειδούμε;

N. είπε...

...είσαι σίγουρος ότι αυτός ο Γ.Σ. ήταν τότε γενικός γραμματέας;
Κατά τα λοιπά, το χάλι του π.ΥΠΕΠΘ σε πολλούς από τους τομείς που "διαφεντεύει" το αφήνω ασχολίαστο.

Miltos είπε...

Τώρα που μου το λες, ναι πιθανόν ήταν ο Χ.Σ. (όχι ο Γ.Σ. που έγραψα, που να θυμάμαι τόσα μικρά ονόματα) που είχε έρθει σαν Δ/ντης Σπουδών Δ/θμιας να ενισχύσει το έργο των "πολλαπλασιαστών" μάλλον για διαιρέτης το πήγαινε -όπως αποδέιχτηκε μετα= μπορεί να είχε έρθει και για τουρισμό (το τερπνόν μετά του ωφελίμου) μπορεί το τοπικό ΠΕΚ να είχε Δ/ντή που ονόμαζε την μεταρρύθμιση ... λεγόμενη μεταρρύθμιση ..τι να πω ξέρω και εγώ...
Πάντως θυμάμαι ένα καλό που είχε πει... βάλε στην πόρτα της αίθουσας χωροφύλακα (να ελέγξεις τον καθηγητή) ματαιπονείς ..θα κάνει το μάθημα όπως ξέρει και γουσταρει (αν όχι ακτριβώς έτσι, κάπως έτσι) Ξύπνιος ο κυρ Χρήστος - ελπίζω να μην κανω ξανά λάθος.

N. είπε...

..."ξύπνιος" που λες, αλλά το έξυπνο πουλί από τη μύτη "πιάστηκε" στο τέλος.

Related Posts with Thumbnails