Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Ο "τηλεοπτικός'' μας καύσωνας...



(...) Τρομάξτε μας, τρομάξτε μας! Μας αρέσει. Τρελαινόμαστε. Αν δεν δούμε εκείνους τους χάρτες που δείχνουν περιοχές κατακόκκινες από την επερχόμενη κάψα, αν δεν ακούσουμε πόσο επικίνδυνο θα είναι να βγούμε στους δρόμους για ψώνια τις ώρες που ο ήλιος μεσουρανεί, αν δεν λαχταρήσουμε προκαταβολικά για το black-out που θα μας στερήσει το air-condition ώστε να το ανάψουμε στο φουλ δέκα ημέρες νωρίτερα, να κοιμόμαστε με κουβέρτα για να το ευχαριστηθούμε πριν το στερηθούμε, δεν νιώθουμε καλοκαίρι. Μα τι έκανε ο κόσμος πριν εφευρεθούν τα κλιματιστικά, πριν υπάρξουν όλοι αυτοί οι καλοί κύριοι και οι καλές κυρίες που επί ώρες και ημέρες ολόκληρες μας δίνουν πρωτάκουστες συμβουλές, όπως να φοράμε καπέλο, να μην περπατάμε στον ήλιο και να πίνουμε νερό; Παλαιά, προ τηλεόρασης, θα έβγαινε ο κόσμος στους δρόμους ντάλα μεσημέρι και θα πέθαινε. Δεν έχουμε ακούσει κάτι σχετικώς, αλλά θα μας το κρύβουν- άλλωστε τόσα μας έχει κρύψει η ιστορία. Αυτό που μας αρέσει πιο πολύ απ΄ όλα όμως, είναι οι [τηλεοπτικές] συμβουλές. Ίδιες κάθε χρόνο, όπως των μαμάδων μας που μας συνοδεύουν μια ολόκληρη ζωή: μην κάθεσαι στον ήλιο Κωστάκη... βάλε το καπέλο σου Μαρούλα... μην τρως τον άμπακο Θανασάκη, θα ξεράσεις με τόση ζέστη (...)
Και να σκεφτείς ότι σήμερα το μεσημέρι έκανες άνετα βόλτα στην Ομόνοια χωρίς να πεθάνεις από τον τηλεοπτικό μας καύσωνα!Δουλειά κι αυτή, τηλε-μετεωρολόγος-παρουσιαστής στις ειδήσεις των οκτώ!

Από το ομότιτλο άρθρο της Πόπης Διαμαντάκου στην εφ. ΤΑ ΝΕΑ, 8-7-2008
http://ta-nea.dolnet.gr//Article.aspx?d=20080708&nid=9137618&sn=&spid=221

Στο βίντεο ο πραγματικός ‘’τρόμος’’ από τη σχετικά πρόσφατη έκρηξη της Αίτνας στις 29 Απριλίου 2007 – σκέψου να συνέβαινε στη χώρα μας, οι πιο κοντινοί θάχανε μεταναστεύσει ή, επί τέλους, ‘’πού είναι το Κράτος;’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails