Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Αρχή διατήρησης της μηχανικής ενέργειας



...κατά (αναξιόπιστες) πληροφορίες, στο video έχει κρυπτογραφηθεί ένα από τα θέματα στο μάθημα της φυσικής θετικής-τεχνολογικής κατεύθυνσης των πανελλαδικών! Κι ως πρόβλημα θα ζητηθεί ο πειραματικός (!) προσδιορισμός της ροπής αδρανείας αλτήρα που κυλίεται σε πλάγιο επίπεδο... Η κίνηση του slinky, το εκκρεμές του Νεύτωνα , το πείραμα προσδιορισμού κέντρου μάζας με δυο πιρούνια και οδοντογλυφίδα και ο υδροστρόβιλος είναι εκτός ύλης, επίσης οι μοχλοί και οι σύνθετες τροχαλίες.

4 σχόλια:

Αρκουδπουρνάρ είπε...

Δεν είναι καλά ο άνθρωπος!
Το κατέστρεψε το σπιτάκι του, είπαμε να το γεμίσουμε βιβλία, αλλά όχι και έτσι.
Νομίζω κάποιο ξένο βιβλίο έχει στο εξώφυλλο του παρόμοια αλληλουχία πειραμάτων, αλλά αυτό το βίντεο είναι πέραν κάθε φαντασίας!
Ειδικά το slinky που κατβαίνει σαν άνθρωπος μου έδωσε την εντύπωση τη σκάλα.
Είναι βέβαιο με τέτοια πληθώρα περιγραφομένων φαινομένων, σίγουρα κάτι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και πιθανόν αποτελέσει θέμα πανελλαδικών.

N. είπε...

...καλά θυμάσαι, κάτι παρόμοιο υπάρχει στο βιβλίο της Keith Jonson "Physics for you".Παρόλο που το βίντεο μοιάζει/είναι εξεζητημένο, το προτιμώ ως πειραματική διαδικασία με νόημα, από τις αντίστοιχα "εξεζητημένες" φροντιστηριακές ασκήσεις-γρίφους, που μάλλον τη "φυσική" των συντακτών τους και μόνο αντιπροσωπεύουν.Ως προς τις πανελλαδικές, ε! κάτι δε θα πέσει με ...ΑΔΜΕ και τα τοιαύτα.Μέσα είμαστε με και χωρίς το βίντεο.

Miltos είπε...

Πριν μέρες έκανα μια ανάρτηση με τίτλο "προτεινόμενα θέματα" από τοπική εφημερίδα,όπου παραπέμπω στο σχετικό ηλεκτρονικό φυλλάδιο της φημερίδας.
Ε λοιπόν,οι 3 στις 10 επισκέψεις προέρχονται απο τη μηχανή google με ένδειξη αναζήτησης θέματα, θέματα και ξανά θέματα.
Τέτοια ζήτηση!
Ακόμη παρατηρώ έρχονται ξανά από το google με αναζήτηση λίρες, λίρες αντάρτικες, χρυσές λίρες, χρυσή γουρούνα, ιδιοκατασκευή αναζήτησης χρυσού κλπ.
Αφού σκέφτηκα, έχω ένα χωράφι στον κάμπο, αφημένο χρόνια, να ενεργήσω σύμφωνα με γνωστό ανέκδοτο!
Αυτά που λέτε κε Ν. θέματα, θέματα, και ξανά θέματα οι 3 στις 10 επισκέψεις, αφού σκέφτηκα να ζητήσω ποσοστά για τη διαφήμηση της πρωίνής εφημερίδας.

N. είπε...

...μην αφήνεις την ευκαιρία!Θέματα θέλουν, "πούλησέ" τα τους!Και γιατί της εφημερίδας;Δικά σου.Και για το χωράφι...θάψε τίποτα μπακίρια...Πού ξέρεις;

Related Posts with Thumbnails