Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Κοινή Λογική…Τι είναι αυτό;

Αναδημοσιεύω, χωρίς σχόλια, από το blog της φίλης sine, που έκανε τη μετάφραση, του ανωνύμου συγγραφέα επικήδειο της Κοινής Λογικής, επί των ημερών μας θανούσης : «Σήμερα θρηνούμε την αγαπημένη μας φίλη Κοινή Λογική, που ήταν κοντά μας για πολλά χρόνια. Κανένας μας δεν ξέρει πόσων χρόνων ήταν, μιας και το πιστοποιητικό γέννησής της έχει χαθεί προ πολλού, σε γραφειοκρατικές επιτροπές ελέγχου. Θα την θυμόμαστε πάντα, γιατί καλλιέργησε πολύτιμα μαθήματα, όπως:
- Να καταλαβαίνουμε πότε σταμάτησε η βροχή.
- Γιατί το γρήγορο πουλί κλέβει το σπόρο.
- Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, και
- Ίσως και να ήταν δικό μου το λάθος.
Η Κοινή Λογική έζησε απλά, δίδαξε οικονομικές πολιτικές (μην ξοδεύετε περισσότερα από αυτά που κερδίζετε) και αξιόπιστες στρατηγικές ζωής (οι μεγάλοι και όχι τα παιδιά κάνουν κουμάντο). Η υγεία της άρχισε να κλονίζεται πολύ γρήγορα, όταν τέθηκαν σε ισχύ οι καλών προθέσεων μεν, αλλά υπερβολικοί κανονισμοί. Αναφορές όπως, ότι ένας 6χρονος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, όταν φίλησε μια …συμμαθήτριά του, ότι teenagers αποβλήθηκαν από τα σχολεία τους επειδή χρησιμοποίησαν στοματικό διάλυμα μετά το γεύμα, ότι ένας δάσκαλος απολύθηκε επειδή έκανε παρατήρηση σε άτακτο μαθητή. Όλα αυτά χειροτέρεψαν την υγεία της… Η Κοινή Λογική έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια της, όταν γονείς επιτέθηκαν σε καθηγητές, επειδή - οι δεύτεροι- έκαναν αυτό που θα έπρεπε να έχουν κάνει οι πρώτοι για να πειθαρχήσουν τα άτακτα παιδιά τους. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε όταν τα σχολεία χρειάζονταν την άδεια των γονέων για να χορηγήσουν στα παιδιά ένα απλό παυσίπονο ή … αντηλιακή λοσιόν, αλλά …είχαν το δικαίωμα να μην ενημερώσουν τους γονείς, αν κάποια μαθήτρια ήταν έγκυος και σχεδίαζε να προβεί σε διακοπή της εγκυμοσύνης της! Η κατάστασή της έγινε πια μη αναστρέψιμη, όταν οι εκκλησίες έγιναν επιχειρήσεις και οι εγκληματίες τύγχαναν καλύτερης μεταχείρισης από τα θύματά τους! Όταν δεν μπορούσες να προστατευθείς από τον κλέφτη μέσα στο ίδιο σου το σπίτι και ο κλέφτης σε μηνύει και για …επίθεση. Η διάθεσή της να ζήσει χάθηκε, όταν μια γυναίκα δεν μπορούσε να διακρίνει ότι ο καφές της ήταν καυτός και μόλις το δοκίμασε έκαψε τη γλώσσα της! Έτσι μήνυσε το κατάστημα, αποσπώντας μια τεράστια αποζημίωση! Η Κοινή Λογική παρέσυρε μαζί της τους γονείς της, την Αλήθεια και την Εμπιστοσύνη, το σύντροφό της, τη Διακριτικότητα και τα παιδιά της, την Υπευθυνότητα και την Αιτία. Επέζησαν βέβαια τα 4 ετεροθαλή αδέλφια της:
1. Γνωρίζω τα δικαιώματά μου.
2. Το θέλω ΤΩΡΑ.
3. Φταίει πάντα κάποιος άλλος.
4. Είμαι θύμα.
Ελάχιστοι παρευρέθησαν στην εξόδειο ακολουθία, γιατί ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι …δεν υπάρχει πια. Αν ακόμα την θυμάστε, τιμήστε την. Αν όχι, κάντε ότι κάνουν και οι πολλοί: Τίποτε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails