Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Υπουργός Παιδείας blog.gr, μην και ξεμπλοκάρει!

Γράφω και σχολιάζω κι αλλού για το νέο ξεκίνημα του νυν υπουργού Παιδείας και ως/σαν blogger! Κι επανέρχομαι, μια και η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως! Διαβάζω λοιπόν στην πρώτη σελίδα (home) του «υπουργικού blog»: «Το blog http://www.meafora.gr/ το οποίο δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει ως στόχο να διατυπωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις πάνω στα θέματα του διαλόγου για την Παιδεία που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ). Προτάσεις οι οποίες θα τίθενται υπόψιν των μελών του ΣΠΔΕ ως αρμόδιο όργανο, προκειμένου να συζητηθούν και να αξιολο-γηθούν.»Αν θέλω το πιστεύω, μια και η εμπειρία μου, σε επίπεδο προτάσεων εντεταλμένων/αρμοδίων οργάνων, λέει ότι οι όποιες προτάσεις κατατίθενται σε Επιτροπές απλά «κοσκινίζονται»(= αξιολογούνται), ταξινομούνται, και το πολύ πολύ να βγει ένα τομίδιο (ιδιαίτερα αν υποβάλλονται στην Υπηρεσία και υπάρχουν χρήματα από το …ΚΠΣ), αλλά μέχρι εκεί. Οι προς αυτούς που (τάχα) απευθύνονται, συνήθως σε άλλα ( = άρρητα προειλημμένες αποφάσεις) καταλήγουν! Βέβαια ο υπουργός σε χαιρετιστήριο μήνυμά του στο blog αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι: «Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι δεν πρόκειται να επιβάλω μονοσήμαντες απόψεις. Πιστεύω στον διάλογο. Πιστεύω ότι οι αποφάσεις που μπορούν να αποδώσουν είναι εκείνες που προκύπτουν μέσα από την υπεύθυνη συζήτηση και την ακριβή γνώση όλων των παραμέτρων χωρίς μεγαλοστομίες και ηχηρές δηλώσεις (…) Σήμερα, οι προκαταλήψεις έχουν μπει στο περιθώριο». Κρατώ το «Σήμερα, οι προκαταλήψεις έχουν μπει στο περιθώριο» και αναμένω.
Ξαναβλέποντας το «υπουργικό blog» σ΄ ένα δεύτερο επίπεδο, επίπεδο διαχείρισης, διερωτώμαι πώς θα υλοποιηθεί από τους διαχειριστές ( = υπουργικούς συμβούλους και λοιπούς παρακοιμώμενους, μη κι αν υπηρεσιακούς παράγοντες) η εξαγγελία ότι οι προτάσεις «θα τίθενται υπόψιν των μελών του ΣΠΔΕ (…)».Αυτό γιατί περιδιαβαίνοντας τις 20 μέχρι προχθές σελίδες του blog, χάθηκα. Κατά πόσο και οι διαχειριστές, όταν διαβάζω ότι «το blog δέχεται πάνω από 5000 σχόλια καθημερινά», κι όταν στις περισσότερες αναρτήσεις και τα σχόλια βλέπω περισσότερο «συνδικαλιστικά αιτήματα» και επώνυμες αυτο-προβολές που ούτε κατά διάνοια υπονοούν διάλογο, μάλλον για προτάσεις, απόψεις, επιθυμίες μού μοιάζουν για συμπλήρωση των κενών της … tabula rasa κατά την υπουργική παρότρυνση «όλοι μας καταθέτουμε [στο blog] αυτά που πιστεύουμε, αυτά που μας αφορούν.» Αν και, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, βρήκα και προτάσεις/θέματα που θα σας συνιστούσα (δες λ.χ. εδώ, εδώ, εδώ) και πιστεύω ότι αν κάποιες υλοποιούνταν, θα έλεγα ότι ο με «μεγαλοστομίες και ηχηρές δηλώσεις» διάλογος έχει ουσία. Και ακόμα, μέχρι τώρα δεν είδα να προτείνει/σχολιάζει και ο ίδιος ο υπουργός, ώστε να γίνεται και στην πράξη διάλογος μεταξύ πολίτη και πολιτείας -ελπίζω ότι θα γίνει σύντομα (αν θα προλάβει, μια και διαβάζω ότι ο υπουργός μπορεί να οδεύσει στην Ευρωβουλή).Εν αναμονή λοιπόν.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

buy regorafenib online take this medication by mouth with a low-fat meal as directed by your doctor, usually once daily for 21 days, then stopping the medication for 7 days. This is one cycle of treatment. Continue taking the medication this way as directed by your doctor. Swallow the medication whole.

Related Posts with Thumbnails