Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Beijing 2008, τα τρία πρώτα ελληνικά μετάλλια



Το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ήλθε την ένατη ημέρα, με τις ιστιοπλόους Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη.Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες κατετάγησαν στην τρίτη θέση της κατηγορίας Yngling, ενώ το χρυσό μετάλλιο πήρε το πλήρωμα της Μεγάλης Βρετανίας και το αργυρό οι αθλήτριες από την Ολλανδία.
Το δεύτερο μετάλλιό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατέκτησαν οι Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος με τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας.Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε πίσω από τους Βρετανούς Ζακ Πέρτσες και Μαρκ Χάντερ, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Δανοί Μαντς Ρέινχολντ Ρασμούσεν και Ράσμους Νικολάι Κουίστ Χάνσεν.O B. Πολύμερος κατέκτησε για δεύτερη φορά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς προηγήθηκε το χάλκινο στην Αθήνα το 2004.
Η Χρυσοπηγή Δεβετζή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν με επίδοση 15,23 m, που πέτυχε στη δεύτερη προσπάθεια. Οπως στην Αθήνα το 2004, έτσι και στο Πεκίνο το 2008, η Φρανσουά Μπανγκό-Ετονέ από το Καμερούν κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο τριπλούν με 15,39 m, το ασημένιο πήρε η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα με 15,32 m και το χάλκινο η Χρυσοπηγή Δεβετζή με 15,23 m.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails