Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Ω, είναι ωραία στην κατάληψη #3

Σκόρπιες προτάσεις, θέματα και αναθέματα για τις μαθητικές καταλήψεις, που λέμε, άνευ (δικών μου) σχολίων...
1. ΟΚ, το ξέρουμε. Μια κατάληψη δεν σώζει την κατάσταση στην παιδεία. Τουλάχιστον όμως, κάνει την καρδιά των μαθητών να χτυπάει πιο γρήγορα ( η συνέχεια εδώ ).
2.Γουστάρουμε κατάληψη, ναι, τι θες τώρα εσύ ρε φιλαράκι; Δικό μας είναι το πανεπιστήμιο κι άμα λάχει το καίμε, ʽντάξει;Έτσι είμαστε εμείς οι αγωνιστές κι άμα σʼ αρέσει! (Η συνέχεια εδώ ).
3.''Εχω βαρεθει να τα λεω και να τα ξαναλεω και ολοι να με γραφουν στα @@@@@@@ τους. Δεν ξερω ποια ειναι η κατασταση στα δικα σας σχολεια, στο λυκειο που παω εγω ομως ειναι ως εξης: Η Α' λυκειου θεωρει την καταληψη ετησιο event, πως ειναι οι σχολικες γιορτες για την 28η και 25η, ετσι! Κι επειδη δεν τους πολυνοιαζει τι θα γινει με την υλη (...) και με το βαρος των πανελληνιων, οχι απλα ψηφιζουν ολοι υπερ της καταληψης, αλλα τη ζητανε κι ολας και την περιμενουν πως-και-πως. Η δε Β' λυκειου, λειτουργει με παρομοιο τροπο, οι μισοι περιμενουν την καταληψη για να κοιμηθουν (ορθιοι) 3 ωρες παραπανω και να πανε με την γκομενα για καφε και οι αλλοι μισοι ειτε ουδετεροι θα ειναι ειτε κατα της καταληψης, αλλα και ποιος τους λογαριαζει? Και τελος η Γ' λυκειου ειναι "Η ΑΠΩΘΕΩΣΗ". Οι μισοι περιπου μαθητες ειναι υπερ της καταληψης, με το σκεπτικο πως θα εχουν χρονο να διαβασουν (για το φροντιστηριο) και οι αλλοι μισοι ειναι παντα αυτοι οι ασυνειδητοι, που μοναδικη ασχολια τους ολη τη χρονια ειναι να κανουν "χαβαλε" και αδιαφορουν παντελως για τα μαθηματα τους (εδω με συγχωρειτε νιωθω την αναγκη να πω πως οι συγκεκριμενοι μαθητες ερχονται στο σχολειο ως τουριστες, δεν εχουν στοχους και επειδη οι ιδιοι δεν ενδιαφερονται για το μαθημα, με τις μ@@@@@@ς που κανουν δυσκολευουν οσους πραγματικα θελουν να παρακολουθησουν-κοινως τα αχαϊρευτα γαιδουρια οπως λεει κι η φιλολογος μας).Και τωρα σας ρωτω, εχει κανενας τους το δικαιωμα να μου στερησει τα 45 λεπτα σκατοπαραδοσης ενος αχρηστου δημοσιου υπαλληλου, που αλλη ορεξη δεν εχει απ' το να καθεται να μιλαει σε 10 ντουβαρια (10 ατομα ειμαστε στην θετικη και βαζω και τον εαυτο μου ως ντουβαρι), κι ας την εχω αναγκη αυτη την παραδοση, γιατι ουτε ιδιαιτερα κανω ουτε σε φροντιστηριο παω, μονο και μονο επειδη θελουν να κωλοβαρεσουν ή να διαβασουν για το φροντιστηριο
και καλα να ειχαν σοβαρα αιτηματα, παει στο καλο... κι εγω μαζι τους... αλλα οχι να μου λεει συσσωμο το 15μελες πως αν οι μαθητες ζητησουν και ψηφισουν για καταληψη, θα καθισουν και θα βγαλουν αιτηματα... τα αιτηματα πρεπει να ειναι εκει, να σου φωναζουν "ναι εδω ειμαστε, εχεις λογους για να κανεις καταληψη" κι οχι να στιβεις το κεφαλι σου να βρεις. Αν προσπαθεις να βρεις αιτηματα, σημαινει πως στην πραγματικοτητα δεν υπαρχουν και απλα ψαχνεις δικαιολογιες να χασεις μαθημα'' (διατηρήθηκε η στίξη του post, περισσότερα εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails