Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Περί μαθητικών κινητοποιήσεων...

Διαβάζω στην εφ. Ριζοσπάστης «Είναι εντοπισμένη τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια των δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και διαφόρων άλλων «γκρουπ» να παρέμβουν στο μαθητικό κίνημα. Κι επειδή δεν τα καταφέρνουν να πείσουν και να κερδίσουν τους μαθητές με την πολιτική τους, προσπαθούν έξω από τα σχολεία, έξω από το κίνημα, να φτιάξουν υποτιθέμενες μαθητικές δομές, με μοναδικό τους μέλημα να συκοφαντήσουν και να χτυπήσουν την υπάρχουσα οργάνωση και το συντονισμό του μαθητικού κινήματος.» Κι αλλού: «Τις προηγούμενες μέρες ήταν η «Ελευθεροτυπία», η «Αυγή», το «Έθνος» και μαζί τους τα ιδιωτικά κανάλια «Μέγκα» και «Αλφα», που πάσχιζαν να πείσουν τον κόσμο ότι από το πουθενά, από τον υποτιθέμενο αυθορμητισμό των μαθητών, προέκυψε ένα μαθητικό συντονιστικό ονόματι «Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» το οποίο τάχα οργανώνει τον αγώνα των μαθητών, του οποίου τάχα οι συγκεντρώσεις είναι οι μαζικότερες κ.ο.κ.» «Η προσπάθεια αυτή, όμως, δεν τους βγήκε. Έτσι, μέσα στις γιορτές εμφανίστηκε πάλι από το πουθενά (δηλαδή όχι μέσα από τα σχολεία, αλλά από την ανωνυμία του διαδικτύου) ένα άλλο υποτιθέμενο μαθητικό συντονιστικό, το «Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών», το οποίο διαλαλεί διαδικτυακά ότι «η αντίσταση συνεχίζεται μέχρι να... φύγει η κυβέρνηση των δολοφόνων». Αυτό το καινούριο υποτιθέμενο «Συντονιστικό» ανακοίνωσε μάλιστα, ότι η επόμενη συνεδρίασή του θα γίνει... στα γραφεία της ΟΛΜΕ! Προκειμένου, δηλαδή, να μην πέσει στο κενό και αυτή η νέα προσπάθεια να γκρουπάρουν και να κατευθύνουν τους μαθητές σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τους, επιστρατεύτηκε η «ομπρέλα» της ΟΛΜΕ, για προσφέρει στέγη και κυρίως να νομιμοποιήσει πολιτικά το χτύπημα στο ΣΑΣΑ. Να ξέρουν όμως ότι για άλλη μια φορά δε θα τους περάσει…» Τσακωμός λοιπόν των καθοδηγητών για το…πάπλωμα! Κι άσε τους ποικίλους αναλυτές εφημερίδων και καναλιών, άμα και τον νυν υπουργό Παιδείας, να μιλούν για μαθητικό κίνημα και τα τοιαύτα! Νύχτα βαθιά…

2 σχόλια:

sideritis είπε...

Οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι ελεγχόμενες, ποτέ δεν ξέρεις τι τροπή μπορεί να πάρουν αν είναι αυθόρμητες και μη καπελωμένες.
Την ούγια την ούγια (τη σφραγίδα στο ύφασμα) που έλεγε μια παλιά διαφήμιση.
Ιδιαίτερα όταν το συγκεκριμένο κόμμα έχει το σπίτι του στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, όπου ανθούσε άλλοτε η ελληνική κλωστουφαντουργεία και οι μηχανές δούλευαν ασταμάτητα.

N. είπε...

Σωστά το τοποθετείς, αν και το post σκοπό έχει να πάψει κάποτε, από πολλούς και ποικίλους, το χάιδεμα αυτιών ''τα παιδιά μπλα,μπλα,μπλα,...'' εν γνώσει τους και εκ του (πολιτικά) πονηρού ή εν αγνοία τους και(πολιτικά;) καλοπροαίρετα.

Related Posts with Thumbnails