Βρετανοί επι-στήμονες επεξερ-γάστηκαν ένα μαθηματικό τύπο για τη δημιουρ-γία του τέλειου σάντουιτς με τυρί χάρη σε μια επιστημονικά υπολογισμένη δοσολογία μαγιο-νέζας, σαλάτας και τυριού τσένταρ, ανακοίνωσε ο υπεύθυνος της μελέτης Geoff Nute του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Η εξίσωση είναι W=[1 + ((bd)/6.5)) - s + ((m-2c)/2) + ((v+p)/7t)] (100 + l/100). Όπου "W" είναι το πάχος του τσένταρ σε χιλιοστά, "b" το πάχος του ψωμιού και "d" η σύστασή του (λευκό, ολικής αλέσεως...), "s" είναι η ποσότητα της μαργαρίνης ή του βουτύρου και "m" ο όγκος της μαγιονέζας. Οι άλλες παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη είναι οι ποσότητες από το μαρούλι ("I"), τις πίκλες ("p") και την τομάτα ("v"). Η εξίσωση είναι στη διάθεση του κοινού στην ιστοσελίδα www.cheddarometer.com, ώστε οι [...] χρήστες του Διαδικτύου να μπορούν να φτιάξουν το σάντουιτς στα μέτρα τους, προσαρμόζοντας την ποσότητα του τυριού τσένταρ αναλόγως με τα επιλεγμένα συστατικά. Μην τρελαθούμε…Έχουμε εγχώριες διατριβές για το ‘’ξεμάτιασμα’’, μας κάθισε κι ‘’εξίσωση του σάντουιτς’’…Και να πεις ότι στην Αγγλία πλάκωσαν οι ζέστες ή ότι είναι Πρωταπριλιά...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου