Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Φασαρία να γίνεται...Περί καταλήψεων #4



zaklin Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 11:30 μμ ''Και στο δικό μου γυμνάσιο ξεκίνησαν κατάληψη, το βρίσκω ανούσιο και άτοπο. Φασαρία να γίνεται με λίγα λόγια, γιατι πρώτα από όλα τα αίτήματα είναι του κ@λου (να βάλουνε λέει κ@λόχαρτο στις τουαλέτες, να βάλουν και παγκάκια στο προαύλιο και να καπνίζουν στις τουαλετες) δεύτερον όλα τα τσογλάνια του σχολείου έχουν κάνει αρχηγό τους έναν τραμπούκο που έχει μείνει 10 τάξεις. Πρόσεξε τώρα να δεις τι γίνεται, όλη μαζί η μαφία εκβιάζει τους υπόλοιπους για να ψηφήσουν υπέρ. Όταν όμως κάνεις κατάληψη όλη την ώρα, η κατάληψη καταλήγει να είναι μια ρουτίνα και... όταν θα έρθει αυτή η κακιά η στιγμή που θα υπάρχουν αληθινά προβλήματα και πραγματικοί λόγοι για να το κλείσεις, τότε τι θα κάνεις θα το κάψεις το γυμνάσιο;'' Μάλλον αυτό σκέφθηκε το 15μελές του 2ου Γεν. Λυκείου Σπάρτης, που ανακοίνωσε ότι διαφωνεί πλήρως με τη λογική των καταλήψεων και ότι ''μεμονωμένα άτομα και μεμονωμένες ενέργειες δεν εκπροσωπούν το 15μελές και κατά συνέπεια δεν εκπροσωπούν το σχολείο''.

2 σχόλια:

Miltos είπε...

Οι μαθητές -τριες τα είπαν παραστατικά (επί των τύπων των ήλων)
Τι να πούμε τι;
Δεν έχουμε ακούσει για τον νόμο "Χασώρα - Περασώρα"
Πρόσφατα που ο γιός μου ήταν τρίτη Λυκείου, παρακαλούσε πως και πως να κάνουν "κατάληψη" στο Σχολείο του, να μείνει σπίτι για το άλλο "κρυφό" προγραμμα.
Μάλιστα ένα ΠΕ4 που ερχόταν σπίτι, τον ρωτπύσε τι μαθαίνει για το δικό του σχολειό, αν κα΄νουν και εκεί κατάληψη.
Δεστε εδώ σε ένα πολυσύχναστο blog ας πούμε της άλλης όχθης τι συμβαίνει εκεί. Γλαφυρά, παραστατικά, κωμικοτραγικά επεισόδια από αυτά που συμβαίνουν στα Σχολεία μας, τα ξέρουμε, τα ακούμε, τα ξεχνάμε, ζητούμε αύξηση δαπανών για την Παιδεία
Η ΛΥΚΕΙΑΔΑ ΕΔΩ ΣΤΟ BLOG
http://peslac.pblogs.gr/tags/lykeio-gr.html (ΤΡΕΞΤΕ, σηκωθείτε από πολυθρόνες, ντιβάνια, μην χάσετε την σπαρταριστική σπαρακτική περιγραφή.

N. είπε...

Ξε-καρ-δι-στι-κό!Κάνε το ποστ!Από του χρόνου μπαίνει στην "Εισαγωγική" των ΠΕΚ!Λέει την αλήθεια και με χιούμορ ο Μαύρος Πητ, τι κι αν κάπου λογοτεχνική αδεία, χαλάλι!

Related Posts with Thumbnails