Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Η ομολογία Αττίλα Ολγκάτς και η δύναμη του ''μέσου''…

Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν ανακρίσεις σχετικά με τις δηλώσεις δημοφιλούς Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς σε πρωινή εκπομπή του Kanal Turk στις 23 του μηνός ότι πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ έναν αιχμάλωτο πολέμου κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 κι αργότερα ακόμα άλλους εννέα Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, αν και μετά από λίγο ανασκεύασε τα λεγόμενά του (περισσότερα εδώ).



Νέα διάσταση στην υπόθεση δίνει και η αποκάλυψη του Δημάρχου Νευροκοπίου Δράμας Βασίλη Γιαννόπουλου που δήλωσε στον ΑΝΤ1 Radio 97.2 ότι, πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν εργαζόταν στο ελληνικό προξενείο στην Τουρκία, ο Ολγκάτς τον είχε επισκεφθεί και είχε ομολογήσει και σε εκείνον τις δολοφονίες που διέπραξε ως στρατιώτης των δυνάμεων εισβολής (δες
εδώ). Παράλληλα, ο Κύπριος ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης έστειλε το βίντεο με τον Ολγκάτς σε όλους τους αρμόδιους επιτρόπους της ΕΕ για να ενημερωθούν και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται από μέλος των ενόπλων δυνάμεων η αλήθεια για την συμπεριφορά των Τούρκων. Η δήλωση Ολγάτς σχολιάστηκε από την αρμόδια επίτροπο ως μια τραγική ιστορία ντροπής και καταπάτηση της Συνθήκης της Γενεύης. Αξιοσημείωτο είναι ότι εκπρόσωποι του τουρκικού Συνδέσμου Καθαρής Κοινωνίας, είχαν ζητήσει τη δίωξη του εν λόγω ηθοποιού, την οποία ζητούν εδώ και μέρες σχολιαστές του τουρκικού Τύπου!
Για δες τι μπορεί να κάνει ένα πρωινάδικο…Τζάμπα μάγκες οι πολιτικοί, το ελληνικό ΥΠΕΞ, o ''Φάκελος Κύπρου'', ο ΟΗΕ και οι λοιπές δυνάμεις μπροστά στη δύναμη του ''μέσου'' (=τηλεόραση). Για φαντάσου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails