Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Beijing 2008: "Κινέζικα" και παρατράγουδα...

Κατά τη χθεσινή τελετή έναρξης, η Ελλάδα ως γενέτειρα των αγώνων μπήκε πρώτη με σημαιοφόρο το χρυσό Ολυμπιονίκη του τζούντο Ηλία Ηλιάδη (που γεννήθηκε στη Γεωργία ως Τζιαρτζίλ Σβανταούρι και υιοθετήθηκε στα 16 του χρόνια από τον Νίκο Ηλιάδη).
Όταν εισήλθε στο στάδιο η ελληνική ολυμπιακή ομάδα ο τηλεοπτικός φακός εστίασε στον Κωνσταντίνο (τον «τέως») και την Αννα-Μαρία, αντί της παρούσης υπουργού των Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, επισήμου εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Οι αθλητές και συνοδοί της αποστολής της ΠΓΔΜ επιχείρησαν να παρελάσουν φορώντας κασκόλ πάνω στα οποία υπήρχε η λέξη "Μακεδονία", αλλά οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τους τα αφαίρεσαν, πριν αρχίσουν να παρελαύνουν.
Η ατμόσφαιρα στο Στάδιο ήταν αποπνικτική, από το «νέφος του Πεκίνου», κάτι που ουδόλως πτοεί την Κινεζική κυβέρνηση και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Από την άλλη, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να ξεσπάσει καταιγίδα στην περιοχή όπου βρίσκεται το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου στην διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, οι Κινέζοι μετεωρολόγοι εκτόξευσαν στα σύννεφα πάνω από 1000 ρουκέτες με
κρυστάλλους ιωδιούχου αργύρου! Πέτυχαν (;) η βροχόπτωση να σημειωθεί σε άλλες περιοχές του Πεκίνου και της κοντινής επαρχίας Χέμπεϊ.
Ανήμερα της τελετής τα μέλη της ελληνικής αποστολής ενημερώθηκαν ότι το πρώτο δείγμα του αθλητή της Ολυμπιακής ομάδας Tάσου Γκούση βρέθηκε θετικό στην απαγορευμένη ουσία μεθυλτριενολόνη.
Ένας Αμερικανός τουρίστας σκοτώθηκε σήμερα στο Πεκίνο από έναν Κινέζο, ο οποίος στην συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι οι γεωργιανές δυνάμεις κατέρριψαν δύο αεροσκάφη της πάνω από την Νότια Οσετία, ένα μαχητικό Su-25 και ένα βομβαρδιστικό TU-22 . Ο γεωργιανός στρατός υποστηρίζει ότι κατέρριψε επτά ρωσικά αεροσκάφη.

2 σχόλια:

Miltos είπε...

Εδώ Πεκίνο!
Διάγγελμα του άνακτος
(του ρεπόρτερ μας Καφετζή)
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2008/08/blog-post_9734.html

N. είπε...

Kalo!

Related Posts with Thumbnails