Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Βραβεία Ιδρύματος Μποδοσάκη 2008

Tα Επιστημονικά Βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το έτος 2008 απονεμήθηκαν στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Τετάρτη 11 Ιουνίου.Τα βραβεία, που θεσμοθετήθηκαν το 1993, απονέμονται σε Έλληνες μέχρι 40 ετών για την εξαιρετική τους επίδοση στις Εφαρμο-σμένες και Θετικές Επιστήμες, τις Κοινωνικές Επιστήμες, την Ιατρική και τη Βιοϊατρική και συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο €22 000 το καθένα.
Βραβεύτηκαν οι εξής πέντε νέοι Έλληνες επιστήμονες:
Γεώργιος-Μάριος Αγγελέτος, καθηγητής Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης στο MIT, για τον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών.
Μιχάλης Δαφέρμος, υφηγητής (Reader) Τμήματος Καθαρών Μαθηματικών και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, για τον τομέα των Θετικών Επιστημών.
Γεώργιος Κοντοπίδης, επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για τον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών (στοχευμένη ανάπτυξης φαρμάκων).
Νικόλαος Παραγυιός, καθηγητής Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην Ecole Centrale του Παρισιού, για τον τομέα των Εφαρμοσμένων Θετικών Επιστημών (βιοϊατρικές εφαρμογές της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών).
Ελένη Τζαβάρα, ερευνήτρια (Senior Research Scientist) στο Ινστιτούτο INSERM στο Παρίσι, για τον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών (στοχευμένη ανάπτυξη φαρμάκων).

http://www.ekathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_11/06/2008_273476

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails