Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Ψήνει το κινητό ποπ-κόρν;

Φαινομενολογία...



...και απάντηση!


NEO! posted by Miltonios, 20 Ιούνιος 2008
''Never gonna happen!'' http://blog.wired.com/underwire/2008/06/cellphones-cant.html http://www.cardosystems.com/pop/

Σύμφωνα με αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας από τη Ραδιενέργεια της Γερμανίας τα κινητά δεν ενέχουν κινδύνους για την εμφάνιση καρκίνου στους χρήστες τους.Η μελέτη δε βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα κινητά και τα ασύρματα τηλέφωνα ή οι βάσεις και οι φορτιστές τους, όταν βρίσκονται δίπλα στο κρεβάτι, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του εγκεφάλου, πονοκεφάλους ή διαταραχές του ύπνου στους ενήλικες αν και το θέμα πρέπει να διερευνηθεί περεταίρω, ώστε να είναι απολύτως βέβαιο ότι τα μικρά παιδιά, που εκτίθενται σε τέτοια ηλεκτρομαγνητικά πεδία, δε θα εμφανίσουν προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή τους.Η υπηρεσία, στην οποία απασχολούνται κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα της ραδιενέργειας, συμβουλεύει τους γονείς να αποτρέπουν τα παιδιά από το να έχουν πάνω τους τέτοια τηλέφωνα, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δε διατρέχουν κανένα κίνδυνο από αυτά. Το... ποπ-κόρν, όμως;

Πηγή:http://www.techpress.gr/?p=2217

3 σχόλια:

Miltos είπε...

Με συναδέλφους που συζητήσαμε το θέμα ειπώθηκαν τα εξής: Το πρώτο πείραμα που θα κάνουμε σε κάθε τάξη θάναι αυτό, και ακόμη αν μαζευτούν όλα τα κινητά του Σχολείου μπορούν να ψήσουν φαγητό, σαν φούρνος μικροκυμάτων.

N. είπε...

...asteiakia!

N. είπε...

Αρνητική διαφήμηση της Cardo Systems, βλέπε http://www.cardosystems.com/pop/,
που στηρίχθηκε στον τρέχοντα ''μύθο'' των βλαβών στην υγεία που προκαλούν τα κινητά. Μύθος ή πραγματικότητα (υπάρχουν μακροχρόνιες έρευνες σε Δανία, Αγγλία και η πρόσφατη σε Γερμανία που αθωώνουν τα κινητά, αλλά και οι αντίθετες προς αυτές...) κανείς δεν αποχωρίζεται το κινητό του, είτε πηδάνε τα ποπ-κορν είτε όχι!

Related Posts with Thumbnails